Karasu Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Salı günü gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş söz aldı. Çatalbaş konuşmasında Başkan Sarı’yı eleştirerek, “Şehir merkezinde yapmış olduğunuz projeler, kaldırımların geniş olması, yolların daraltılması yetmedi, şimdide yolların ortasına nal yani demir çakmaya başladınız” dedi.

YOLA NAL ÇAKTINIZ

Çatalbaş konuşmasının devamında, “Aracın bir tanesi 10 cm yola yakın park ettiğinde o demire basmadan geçmesi mümkün değil. Yani bu demirlerde sanayici olduğum için biliyorum araçlarda ön takım denen bir şey bırakmaz. Bu işler sanayi esnafına yarar ama şoför esnafına da zarar. Bunun için buradan esnafın söylemlerini, taleplerini ve sorunlarını dile getirmek için söz aldım. Daha önce esnafın sorunlarını dile getirdiğim için ‘60 model eski kafalı’ dediniz. Bunu da yeniden size iade ediyorum” diye konuştu.

ESNAFI ZARAR UĞRATTINIZ

“Bizim eski kafalılığımızdan sizin yeni kafalılığınız çok daha işe yarar onu da bilesin” diyen Çatalbaş, “Sizin yeni kafalılığınız esnafın yüzde 50 gelirini kaybettirdi. Esnafın şu anda araç gerecini park edeceği merkezde yeri olmadığı gibi mal indirme-bindirme cebi dahi yok. Mutlak suretle esnafa çözüm bulunmalı. Esnaf mal indirmek-bindirmek için aracını çektiği anda trafik tıkanıyor. Siz Karasu’da trafiği çözeceğim diye çok daha karmaşık hale getirdiniz. Artık sanayi esnafının da çarşı esnafının da Allah aşkına yakasından düş” siteminde bulundu.

ZULÜM EDİYORSUNUZ

Çatalbaş, “Sanayideki imar planını meclis üyelerini de kandırarak iptal etmeye çalışıyorsunuz. Profesörlerin hazırladığı bilir kişi raporlarına karşı gelip o rapora da itiraz ediyorsunuz. Bizim Belediye Başkanımız bilir kişi rapor hazırlayan üç profesörden daha iyisini biliyor ve çok daha güzelini yapacağım diyor ama esnafla da uğraşıyor. Merak ediyorum hangi esnaftan zarar gördünüz de bu esnafa bu kadar zulüm ediyorsunuz” dedi.

ÇATALBAŞ ŞOVUNU YAPTI

Çatalbaş’a cevap veren Başkan Sarı, sözlerine “Ben eski kafalı lafımı tekrar ediyorum” diyerek başladı. Sarı, “Her zaman ki gibi Mehmet Çatalbaş şovunu tekrar yaptı, biz de yeniden izledik. Bizim hiçbir esnafla derdimiz yok. Sanayi esnafıyla hiç derdimiz yok. Siz kendi ufak ölçekli hayal dünyanızda ve kendi elinizde tuttuğunuz şeyle mutlu olmaya çalışıyorsunuz. Karasu’yu düşündüğünüz falan yok. Siz sadece kooperatif başkanı olun dernek başkanı olun bir şeylerin başkanı olun da ne olursa olsun havasındasınız” sözlerini kullandı.

ESNAFLA DERDİM YOK

Başkan Sarı, “Bu lafımı hakaret anlamında söylemedim. Siz 1960, 70, 80. Model çok önemli değil. Karasu’yu ufak tutarak kendi rant alanınızda mutlu olmaya çalışan bir tip siyasetçisiniz. Onun haricinde Karasu’ya bir katkınız yok, bu saatten sonra olamazda. Bunun herkes görüyor ve biliyor. Benim esnafla derdim yok. Hatta onların daha çok kalkınması, gelişmesi ve Karasu’nun gerçekten modern bir şehircilik anlayışına bürünmesi için mücadelem var. Sizin o elinizde tuttuğunuz ufak dünyada ben Karasuluları yasatmak istemiyorum” dedi.

SİZİN DERDİNİZ BELLİ

“Karasu’nun gelişmeye, istihdama ihtiyacı var” diyen Sarı, “Siz sadece Karasu’da bir Mehmet Çatalbaş var havasıyla devam etmeye çalışıyorsunuz. Her mecliste şov yapmaya çalışıyorsunuz. Sanayide ise yolun ortasına cami çakmak istediniz. Oraya o camiyi yaptırtıp insanların dini duygularını sömürüp ölene kadar kooperatif başkanı olma derdindesiniz. Bunu da çok iyi anlıyoruz. Orada birkaç kişiyi alevlendirdiniz biz de orayı plan dışı bıraktık. Her mecliste şov yaparak derdiniz bir dahaki seçimde yine meclis üyesi olmak. 1960’lardan kalan siyasetinizle Mehmet Çatalbaş markası olmaya çalışıyorsunuz. Başka da bir derdiniz yok” diye konuştu.  

Güler Çınasoğlu’nun haberi