Karasu’nun Hürriyet Mahallesi’nde açılan ve Mahalle Muhtarı Cumhur Özkan’ın girişimleriyle oluşturulan atölye, özel bir firmayla anlaşarak mahallenin bayanlarına istihdam alanı oluşturdu. İlk olarak 12 bayana maaş bağlandı ve sigorta yapıldı. Firmanın talebiyle kapasitenin üç katına çıkarılması için hazırlıklar başladı.

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Cumhur Özkan, “Atölye fikri mahalledeki bayanlarımızdan geldi. Köyümüzde iş imkanı oluşturmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Mahallemizde dikiş eğitimi alan bayanların hem maaş alabilmesi hem de sigortalı olması adına bu atölyeyi kurduk” dedi.

KAPASİTE ARTACAK

Özkan, “Şimdilik 12 bayan, atölyede istihdam ediliyor. Özel bir firmayla anlaşarak fason ürünlerini hazırlıyoruz. Bu ürünler de ulusal firmalara satılıyor. Firma bizden kapasitenin üç katına çıkarılmasını talep etti. Biz de atölyemizde çalışacak bayan sayısını üç katına çıkararak daha çok mahalle sakinimizin ev ekonomilerine katkı yapmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Usta Öğretici ve Atölye Sorumlusu Şule Bakan ise “Atölyede, Halk Eğitimi Merkezi’nde dikiş eğitimi alan bayanları tercih ettik. Sertifikalı öğrenciler, bu istihdamdan faydalanma imkanı buldu” diye konuştu.

ÇALIŞANLAR MEMNUN

Atölyenin en yaşlı personeli olan 54 yaşındaki Aynur Manav, “Üç yıl Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitim aldım. Bu atölyede çalışarak evimize katkı sağlıyoruz” derken atölyenin en genç personeli olan 20 yaşındaki Elif Haldızoğlu da “Nişanlıyım, düğün hazırlığı yapıyorum. Buradan elde ettiğim gelirle çeyizimi alacağım” diye konuştu.

Atölye çalışanlarından Seda Kaymas da “Üniversite öğrencisiyim, Gıda Mühendisliği son sınıf okuyorum. Yaz tatilimi burada çalışarak geçiriyorum. Burada çalışmaktan mutluyum” şeklinde konuştu.

Güler Çınasoğlu'nun haberi