-

Koronavirüs salgınının etkileri ve vaka artışlarının sürmesi nedeniyle maske, mesafe ve temizlik konuları başta olmak üzere 7 gün boyunca ilçe genelinde denetimler gerçekleştirilecek. 7 gün boyunca 7 farklı noktada 7 konu kapsamında yapılacak denetimlerin programı açıklandı.

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, denetim yapılacak tarih ve mekanları duyurdu. Vatandaşın maksimum önlem alması ve salgının yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla denetimlerin devam edeceği belirtildi.

19 Ekim Pazartesi günü Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekanları denetlendi. 20 Ekim Salı günü ise şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları, okul servisleri ve otogarlarda denetim yapıldı.

DENETİM PROGRAMI:

21 Ekim Çarşamba günü, sanayi bölgeleri, personel servisleri ile toplu işçi çalıştıran işletmelerde kontroller yapıldı. 25 Ekim Pazar gününe kadar ise denetim programı şöyle belirlendi:

22 Ekim Perşembe: Tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler.

23 Ekim Cuma: AVM’ler, cami ve mescitler, halı sahalar ve spor tesisleri.

24 Ekim Cumartesi: Vatandaşlarımızın kalabalıklar halinde bulunabildikleri kamuya açık alanlar (cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, Pazar yerleri, sahiller vb.).

25 Ekim Pazar: Berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe, salon ve elektronik oyun yerleri, düğün-nikah salonları, lunapark ve tematik parklar.