-

Son dönemde Karasu gündemini meşgul eden meselelerin görüşülmesi amacıyla CHP Karasu İlçe Örgütü tarafından bir kahvaltı programı düzenlendi. İlçe Başkanı Aykut Süt ve yönetimi tarafından düzenlenen programa Karasu’nun mahalle muhtarları ile CHP’li belediye meclis üyeleri katıldı.

AMACIMIZ KARASU’YU İLERİYE TAŞIMAK

Toplantının herhangi bir siyasi amaç gütmediğini özellikle belirten CP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, “Ortak yaşam alanımız olan Karasu’muzu daha ileriye nasıl taşırız. Bunun planlamasını yapmayı amaçladık” dedi.

Yönetimsel yanlışları belirleyip ve çözüm yollarını bulmak amacıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Süt, “Muhtarlarımızın görüşleri ve önerileri bu konuda bize ışık tutacak” ifadelerini kullandı.

KONU TAŞINMAZLARIN DEVRİ

Ekim ayı meclis toplantısında görüşülen ve çevre mahalleri ilgilendiren taşınmazların satışına yönelik görüşlerinde bildirildiği toplantıda CHP’li belediye meclis üyesi Mustafa İngenç ilk olarak söz aldı. İngenç, arsa satışlarına yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Vergi borcu karşılığı 80 taşınmaz Maliye Bakanlığı’na, 64 adet taşınmaz da sigorta prim borcuna karşılık Sosyal Güvenlik Kurumu’na devri söz konusu oldu. Geçmişte satışlardan ağzımız yandı. Mezarlık, köy konağı ve imam lojmanının satıldığını gördük.

HEPSİ YARGILANMALI

2017 yılında Küçük Karasu Mahallesi’nde köylünün kendi parasıyla yapılan sağlık evi ve muhtarlık binası, belediye meclisi tarafından satıldı. 595 m² arsa, üzerindeki bina yok sayılarak 119 bin liradan satıldı. Şikayette bulunduk. Geçmiş yönetimin, belediye başkanın, başkan yardımcısı, encümen üyeleri ve takdir komisyonunun yargılanmasını istiyorum. Çünkü oluşan kamu zararı 89 bin lira.

Bu acı tecrübeden sonra yine arsa satışına geldik. Başkan ve meclis üyeleri dahil 25 kişi, eline listeyi alıp da bu arsalar nedir diye bakmamıştır. Değerlendirme yok, izahı ve ayrıntısı yok. Kimse bu arsaları incelemedi.

ELEŞTİRDİKLERİNİ YAPIYORLAR

Geçmiş belediyeyi eleştirerek ilçe yönetimine talip oldun, aynı şeyleri siz yapıyorsunuz. Çok iyi performans sergilenecekti. Seçildiği günden beri her olumlu çalışmaya imza attık. Ama Çevre mahallelerin geleceğini ipotek altına almak olmaz. İki yıl sonra elde avuçta hiçbir şey kalmayacak. Elimizdeki meralar bile elden gidecek.

SATIŞLE DEVİR ARASINDA FARK YOK

Taşınmazların satışı ya da devri fark etmez. Arasında kelime farkı dışında fark yok. Giden arsa geri gelmez. Elinden ve kullanımından çıkacak olan arsa için bakanlık kira isteyecek. Belediyeye gidip sorununu çözen vatandaş Ankara yollarını aşındırsa da sonuç alamayacak uzun süre boyunca. Muhatap bulmakta zorluk çekilecek”

KİMSE MUHATAP BULAMAYACAK

CHP İlçe Başkanı Aykut Süt de taşınmazların tasarrufunun Belediye’de olduğunu, vatandaşın hakkını Belediye’ye giderek arayabileceğini söyledi ve “Yarın arsa devredildiğinde Vergi Dairesi’nin kapısını çalamazsınız. Bakanlığa gidemezsiniz. Karşınızda muhatap bulamazsınız. Top bizden çıksın, köylü ne yaparsa yapsın demek olmaz. Bunun hesabını vatandaş sormalı” diye konuştu.

KÖYLÜNÜN SONU BÖYLE OLACAK

Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik, Karasu Belediyesi’nin geride kalan 4 yıllık süre içerisinde toplam 4 defa muhtarlarla toplantı yapmadığını ve bir kopukluk olduğunu söyledi. “Hendek Belediyesi, ayda bir kez muhtarlarla toplanarak görüş alışverişi yapıyor” diyen Tetik, “Erenler’in Çaykışla Mahallesi’nde köy tüzel kişiliğine ait arazi üzerindeki işletmeyi 700 lira aylık kirayla işleten esnaf, buraların ihaleyle yabancı kişilere verilmesiyle yıllık 18 bin lira kira ödemek zorunda kaldı. Şimdi o esnaf, fabrikada işe girmek zorunda kaldı. Herkesin mahallesinde aynı durum var ve sonu da böyle olacak” şeklinde konuştu.

KARASU SATILIYOR!

CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Genç de söz alarak taşınmazların satışına yönelik konuştu. “Karasu bitti. Açılacak yer kalmadı. Eğer bu satışları bu belediye değil de başka belediye yapsaydı, yerlerdi, eleştirmedik yanlarını bırakmazlardı” diyen Genç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mevcut belediye gelirken ‘Arsa satmayacağız’ dedi. ‘İktidarın gücü olmazsa hizmet yapılmaz’ dedi. Hizmet için yer satıyor, iktidarın gücü nerede? Bunu biz de satarak yapardık. O zaman yerden yere vururlardı. Gözünüzü açın, Karasu satılıyor. Geri alamayacaksınız bir daha.

HER ŞEYİ SEN BİLİYORSUN!

Borçları sıfırlıyoruz zannediyorlar. Ama Karasu’nun elde kalan son topraklarını satıyorlar. Devretmek ile satmak arasında ne fark var. Giden gidiyor, senin elinden çıkıyor. Grubundan bir meclis üyesi gidip de bu arsaları sorguladı mı? Basın bilmez, Büyükşehir bilmez, muhalefet bilmez. Her şeyi ne hikmetse sadece başkan biliyor. Bir daha aday olmayacağım diye satıp gitmek olur mu?”