-

Salı günü Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Halk Eğitimi Merkezi’nde kurs gören kursiyerlere kadına yönelik şiddet kapsamında KADES uygulaması tanıtıldı.

Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Sosyoloğu Neslihan Çınar, kursiyerlere KADES uygulamasının öneminden bahsetti. Çınar, KADES uygulaması kullanılarak, şiddete maruz kalındığında veya tanıklık edildiğinde izlenecek yol ve irtibat numaraları hakkında da bilgiler verdi.

ŞİDDET SADECE FİZİKSEL OLARAK ALGILANMAMALI

Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Sosyoloğu Neslihan Çınar, “KADES uygulamasını tek tuşla kolay bir şekilde telefonumuza indirebiliriz. Bu uygulama kimi zaman bizim için kimi zaman için ise çevremizde olan olaylara karşı bizleri koruma altına alır. Şiddet sadece fiziksel olarak algılanmamalıdır. Cinsel, psikolojik veya ekonomik açılardan da zarar görme veya kısıtlama da bir şiddettir. Bu şiddetlere maruz kaldığınız da KADES uygulaması sayesinde güvenlik güçleri bizlere en kısa zamanda ulaşabilir” ifadelerini kullandı.