Nehir Projesi kapsamında yapılan LGS ve YKS’de sınavının sonuçları belirlendi. Yüzlerce öğrencinin katıldığı sınavda Karasulu öğrenciler de ter döktü. Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, dereceye giren öğrencileri makamında ağırlayarak belge ve hediyelerini takdim etti. Öğrencilere ayrıca GKM sinema bileti de hediye edildi. Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve okul müdürleri de hazır bulundu.

LGS’DE DERECE ALAN ÖĞRENCİLER

Ocak ayında yapılan LGS 8. sınıf denemelerinde Karasu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Nur Dursun ilçede birinci, il de ise 9’uncu oldu. Özel Özşen Ortaokulu öğrencilerinden Elif Nur Akbal ise ilçe ikincisi olurken ilde ise 28’inciliği elde etti. Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’ndan Mehmet Coşkun ise ilçede üçüncü il de ise 82’inci olarak sınavı tamamladı. Nisan ayında yapılan LGS 8. sınıf denemelerinde ise Coşkun ilçe birincisi, Akbal ilçe ikincisi, Dursun ise ilçe üçüncüsü oldu.

YKS’DE TER DÖKTÜRLER

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Nehir Projesi kapsamında yapılan YKS 12. sınıf denemelerinde ise Karasu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şeyda Nur Emanet ilçe birincisi olurken il de 140’ıncı oldu. Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mevlüt Mert Gündoğdu ilçe ikincisi il 271’incisi, Karasu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden ise Dilek Duman da ilçe üçüncüsü il 322’incisi olarak deneme sınavlarında dereceye girdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi