Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gönüllülük Federasyonu (TGF) ve Gençlik İçin Spor Derneği, “Benim Güzel Köyüm” projesini hayata geçirdi. Derneğe üye olan bir grup öğrenci, proje kapsamında Akkum Mahallesi’nde kamp kurarak iki gününü mahalle sakinleriyle geçirdi.

Mahallelinin günlük yaşantısına ayak uydurmaya çalışan yabancı uyruklu öğrenciler, Türk kültürünü yakından tanıyarak mahalleli ile etkileşim halinde oldu. Projenin amacı doğrultusunda başvuruda bulunan 120 öğrencinin içerisinden seçilen 10 öğrenci, mahalle sakinlerinin işlerinde yardımcı oldu.

İki gün boyunca öğrenciler, fındık ve patates topladı, halı yıkadı, kışlık konserve hazırladı, ağır temizledi, börek açtı ve cami temizliği gibi görevleri üstlendi. Yabancı uyruklu öğrencilerin Türk kültürünü merakla tanımaya çalışmalarının büyük bir gurur olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Mustafa Sağır, “Gençlerimiz her hane ile iki gün boyunca yakından ilgilenip ihtiyaçlarını giderdi. Ayrılık zamanı geldiğinde çok duygulandık. Kapılarımız kendilerine her zaman açık” dedi.