-

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında toplanan Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu, zincir marketlere yönelik alınan ürün satış kısıtlamasına dair kararı duyurmuştu. Yerel esnafın uzun süredir şikayet konusu olan zincir marketlerde kısıtlama sürelerinde her türlü ürünün satışına izin verilmesine yönelik alınan karar Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

15 GÜN SATIŞ YOK

Karar gereği, zincir marketlerde, sokağa çıkma kısıtlaması gün ve saatlerinde inşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, zücaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satılamayacak.

Ana faaliyet alanı bu tür ürünlerin satışı olan işyerleri için getirilen kapanma kararı gereği zincir marketler de kısıtlama süresince bu ürünlerin satıldığı reyonları kapatacak ve müşterilerin ürünlere erişimine engel olacak fiziki tedbirler alacak.

Bunun yanı sıra kısıtlama kapsamında zincir marketler sadece Pazar günleri kapalı olacak. Market ve bakkallar ise Pazar günleri de hafta içi olduğu gibi 10:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

ESNAF TEPKİLİYDİ

Pazarcı esnafı başta olmak üzere, tam kapanma kapsamında işyerlerini kapatan esnaf, kendi işletmelerinin kapalı olmasına rağmen zincir marketlerin bu tür ürünlerinin satışına devam etmesini haksız rekabet olarak görmüş ve duruma tepki göstermişti.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.