Karasulu muhtarlar, birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla düzenlenen üçüncü toplantıda bir kez daha bir araya geldi. Paralı Mahallesi Muhtarı Özcan Albayrak ve Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Eyüp Dinç tarafından düzenlenen programa muhtarların fikir ayrılığı damga vurdu.

Kahvaltı sonrası Paralı Mahallesi Muhtarı Özcan Albayrak, davete iştirak eden tüm muhtarlara teşekküre den bir konuşma yaptı. Albayrak, “Bu programlar sayesinde kendi aramızdaki sorunları çözemezsek, bizi ve mahallelerimizi etkileyen sorunları hiç çözemeyiz” diye konuştu.

MUHTARLAR ARADA KALIYOR

Toplantının gündeminde kırsal mahalleye geçiş süreci ve mahallelerin dilekçe vermesi olunca, görüş ayrılıkları da ortaya çıktı. Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, “İlçe belediyeleri ile muhtarlar arasında bu konuda sorun yaşanıyor. Başkanların, muhtarlara ‘hizmet alamazsınız’ ve ‘dilekçe verseniz de geçirmem’ gibi tehditler yaptıklarını duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın kulağına bunlar gidiyor. Biz muhtarlar, vatandaşımızı temsil ediyoruz. Belediyelerle kavgalı olamayız. Biz de arada kalıyoruz. Vatandaş da dilekçe verebilir ve kırsal mahalleye geçiş yapabilir” dedi.

Belediyeye toplu dilekçe verilmesi konusunda fikir birliği sağlanamadığı yönünde şikayetlerin dile getirildiği toplantıda, bazı muhtarların dilekçe vermeyeceği ve dilekçelerini geri çekenlerin de olduğunu söyleyen muhtarlar, konuyla alakalı toplu hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

VATANDAŞIN HAKKI

Yassıgeçit Mahallesi Muhtarı Türker Tetik ise, “Belediyeye dilekçe versek de vermesek de hizmet etmek zorunda. ‘Vergi almadığım yere hizmet etmem’ diyemez. Parsellerimizi satıp başka yere hizmet yapmıyorlar mı? Kırsal mahalleye geçerek bize sadece vergi ve imardan faydası olacak. Bu vatandaşın hakkıdır, muhtarların değil. Kimse bize aba altından sopa gösteremez, bizi tehdit edemez” ifadelerini kullandı.

Taşlıgeçit Mahallesi Muhtarı Veysel Aksu da “34 mahalleden 4 tanesi fire verebilir. Bu doğaldır, haklarıdır. Diğer 30 muhtar nerede? Birlikte yola çıkmadık mı? Birlikte hareket edelim” şeklinde konuştu. Toplantı sonunda tüm muhtarların tek bir liste yaparak imza atılması gerektiği ifade edildi.