Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremde bölgede bazı okullar yıkıldı bazıları ise ağır hasarlı olması nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Depremin ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Malik Ejder İmam Hatip Ortaokulu, ilkokul ve lise için Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu kardeş okul seçildi. Okulda, depremzede öğrencilerin ihtiyaçları için kermes düzenlendi.

SENE BOYUNCA YANLARINDA OLACAĞIZ

Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Orhan Bülbül, “Kardeş okulumuz hasardan dolayı çadırda eğitim görüyor. Okulumuzla irtibata geçip ihtiyaçları belirledik ve malzemeleri temin ettik. İnönü İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet İlkokulumuzda bize bu konuda çok büyük destek oldular. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi. Kermesten elde edilen bütün gelirin, okul hesabında bulunan parayı ve okul aile birliğinin destekleri ile toplanan paraların kardeş okulun ihtiyaçları için kullanılacağının da altını çizen Bülbül, “Sene boyunca da okulun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

ONLARIN YÜZÜ GÜLSÜN

Kahramanmaraş’ta eğitimin hala başlamadığını da söyleyen Bülbül, “Şu an sadece 8. sınıflar ve DYK kursları, 12. sınıflar ve AYT, TYT çalışmaları yapılıyor. Biz de bu öğrencilerimizin ihtiyacı olan özellikle onları sınava hazırlayacak malzemeleri temin ettik. Hafta içi de öğretmenlerimizle birlikte bizzat bölgeye giderek malzemeleri öğrencilerimize teslim edeceğiz, onların derslerine de katılıp ilçemize döneceğiz” şeklinde konuştu. “Tek hedefimiz onların yüzünü güldürmek” diyen Bülbül, “Çocuklarımıza fındık poşetleri ve hediyeler hazırladık. Onları da kendilerine teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.