-

Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nda deprem çantasının önemine dikkat çekildi. Okul binasının her katına hayati önem taşıyan deprem çantası asılarak öğrenciler bilgilendirildi. “Deprem konusunda hazırlıklı olmamız gereken bir bölgede yaşıyoruz” diyen Okul Müdürü Orhan Bülbül, “Bu konuda öğrencilerimize duyarlılık oluşturmak amacıyla okulun farklı noktalarına deprem çantalarımızı, deprem oluş anında kullanabileceğimiz malzemelerle dolu bir şekilde astık” dedi.

Okullarında deprem müdahale istasyonlarının da bulunduğunun söyleyen Okul Müdürü Orhan Bülbül, “Deprem anında ani müdahale yapmak için gerekli olan teçhizatlarımız da o noktada bulunuyor. Evlerimizde de bulunması konusunda buradan hareketle velilerimize değişik mesajlarla vermeye çalışıyoruz. Böyle bir deprem yaşandığında da en az hasarla atlatılmasına vesile olmuş oluruz” ifadelerini kullandı.

DEPREM ÇANTASI ÖNEMLİ

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile SAKDER Başkanı Cihan Emre de okulu ziyaret ederek yapılan uygulamayı yerinde inceledi. Emre, “Bölgemiz, deprem bölgesi olması nedeniyle deprem çantaları konusunda biz arama kurtarmacılar, AFAD ekibinde bulunanlar olarak deprem çantasının üzerinde önemle duruyoruz” sözlerini kullandı.

“Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nda da Müdürümüz Orhan Bülbül ve eğitimcilerimizin sosyal mesajı en güzel şekilde verdiklerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Emre, Bülbül ve tüm eğitimcilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Emre, “Okulda muhtelif noktalarda deprem çantasını görmüş olmak hem çocuklarımızın ailelerine de bu konuyu taşımaları hem de bilinçli bir şekilde depreme hazırlık yapmalarının öncüsü olmaktadır. Deprem çantası, tüm okullarda olması gerekiyor” vurgusunu yaptı.