-

- Özel sağlık sigortasının avantajları hakkında bilgi verir misiniz?

İhsan Püskül: İlk olarak şunu belirtmeliyim ki başta Sakarya’da (Medar, Adatıp, Beyhekim, Dünya Göz, Marmara Göz, İnci Göz, Veni Vidi Göz) olmak üzere hemen hemen ülkedeki özel hastanelerin yüzde 90’ında geçerli olan bir poliçe türüdür ve 0-65 yaş arası tüm vatandaşlarımız faydalanabilir. Üstelik Koronavirüs tedavisini karşılayan bu poliçelerin içerisinde yılda bir kez kullanabilmek şartı ile CheckUP hizmeti de bulunmaktadır.

- Özel sağlık sigortasını satın alan bir kişi bunu nasıl kullanabilecek?

İhsan Püskül: İlk olarak gitmek istediği özel hastanedeki doktorda randevu oluşturacak. Daha sonra hastaneye gittiklerinde 15 lira katılım ücretini verip muayeneye başlayacaklar. Bu sırada doktorun istediği (MR, röntgen, ultrason, tahlil vb) hiçbir tetkikte ücret ödemeyecekler. Üstelik doktor yatış ve ameliyat kararı bile verse yine hiçbir ücret ödemeden bu işlemlerini de yaptırabilecekler.

- Özel sağlık sigortası süresi ve ücreti hakkın da bir bilgi verebilir misiniz?

İhsan Püskül: Tüm sağlık sigortalarının geçerlilik süresi 1 yıl ile sınırlıdır. Ücret konusuna gelecek olursak fiyatlar ortalama olarak sigorta yaptıracak kişinin yaşına bağlı olmakla beraber aylık 50 TL ile 100 TL arasında değişmektedir ve ödemeler nakit veya kredi kartına 10 eşit taksit şeklinde alınabilmektedir.

- Neden özel sağlık sigortası yaptırılmalı?

İhsan Püskül: Bunu da kısaca şöyle özetliyeyim size: Bugün bir özel hastaneye gittiğinizde sadece doktor randevusu ve doktorun isteyeceği basit bir tahlili için 300-400 TL gibi bir para ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bir de buna MR, röntgen hatta yatış veya ameliyat eklediğiniz de rakamlar 1.000 TL’yi de geçiyor. Ama özel sağlık sigortasına sahip olan bir vatandaş, yıl boyunca bu hizmetlerden 15 TL katılım ücreti ile yaralanabilecek.

- Özel sağlık sigortası ile alakalı son olarak ne söylemek istersiniz?

İhsan Püskül: Şunu net bir şekil de ifade etmek isterim ki özellikle çocuklu aileler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sahip olması gereken, çok fazla avantajı içeren bir sigorta poliçesidir. Daha kapsamlı bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı Püskül Pasajı’nda bulunan ofisimize bekleriz” dedi.