-

Koronavirüse karşı aşı ile mücadelede yaş sınırı 18’e kadar geriledi. Yetkililerin aşı olunması gerektiği yönündeki çağrılarına karşılık vatandaşların Biontech aşısı mı yoksa Sinovac aşısını mı olacağı yönünde sorular da gündemde yer alıyor.

Aşı çalışmasının başlamasıyla birlikte “Hangi aşı daha etkili?” şeklinde sorunlar beraberinde gelirken Şen Eczanesi Eczacı Kalfası Ali Şen, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ

Yaş sınırına uyan herkesin aşı olması gerektiğini ifade eden Ali Şen, “Aşılamanın başladığı ilk zamanlar biz aşı olduğumuzda Sinovac aşısı vardı. Ayrıca virüsün mutasyon geçirmesi halinde Sinovac aşısının etkili olmasından dolayı ben de bu aşıyı oldum” ifadelerini kullandı.

Aşı olup olmamaları yönünde çekinceleri olan vatandaşlara da çağrıda bulunan Şen, “Herkes aşısını olsun. Bütün dünyada aşılar olurken bizim olmamamız gibi bir durum söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.

Biontech aşısının ciddi bir yan etkisi olmadığına da vurgu yapan Şen, “Burada önemli olan vatandaşımızın en kısa sürede aşıyı vurdurması. Bizim virüse karşı en önemli silahımız aşıdır” dedi.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.