KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında PTT ve sonrasında e-Devlet üzerinden dağıtımına başlanılan ücretsiz maske dağıtımı, tedbirlerin üst seviyeye çıkartılmasıyla eczanelerden dağıtılmaya başlandı. Vatandaşın cep telefonlarına gönderilen SMS kodu ile eczanelerden 5 adet ücretsiz maske alınabilecek uygulama Çarşamba günü Sakarya’da başladı. İl merkezindeki ilçelerde başlayan uygulamanın ardından Karasu’daki vatandaşların da cep telefonlarına ilgili kodlar gelmeye başladı.

 

 

Kod var, maske yok

 

Telefonlarına SMS kodu gelen 20-65 yaş arası vatandaş, adeta eczanelere akın etti. Zaman zaman eczanelerin önünde kuyruk oluşması dikkat çekerken maskelerin henüz Karasu’ya ulaşmadığı haberini alan vatandaş, eczanelerden eli boş döndü. Konuyla ilgili açıklama yapan Uzman Eczacı Samet Altuntaş, “İlk olarak büyükşehirlerin merkez ilçelerinde dağıtım başladı. Ardından çevre ilçelerde dağıtımın başlamışını bekliyoruz. Bu da bir haftayı bulabilir” dedi.

 

Pazartesi gelin

 

Sabahın ilk saatlerinden itibaren vatandaş eczanelere giderek, telefonlarına gelen SMS şifreleriyle maskelerini almak istedi. Bu da eczanelerde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi aracılığıyla vatandaşa seslenen Altuntaş, “Gelen 10 kişiden 9’u maske soruyor. Cuma gününden önce maskenin Karasu’ya gelmesini beklemiyoruz. Halkımızdan isteğimiz, maskelerini Pazartesi gününden sonra almalarıdır” şeklinde konuştu.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: