-

Bir basın açıklaması yayınlayan Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, hafta içinde sosyal medya ve basında yer bulan siyasi yazışmalar ve gerginliğin, Karasu’ya yarardan çok zarar getireceğini dile getirdi. Direk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Karasu’da son günlerde meydana gelen olaylar ile siyasi ve yöneticilerin yaptığı açıklamaları basında sürekli görüyor ve izliyoruz. İnsanlar, bazı konularda haklı olabilir. Hakkını da savunmak en doğal görevidir. Ama bazen haklı olsanız da bazı değerler adına ve başka olaylara sebebiyet vermemesi için haklı olduğun durumu terk etmek daha evladır.

SÜKÛNETE DAVET

Çünkü haklı adam insaf sahibi olur. Olayların büyümemesi için hakkını feda eder. Bu sebeple kim olursa olsun, haklı olsun haksız olsun, bazı olaylara sebebiyet vermemesi için Karasu’daki siyasilerin ve yöneticilerin biraz daha sükûnet tarafları olarak konuşmasını istemekteyiz

Vatandaşın zaten ekonomik ve sosyolojik sıkıntılardan kaynaklı bir sürü derdi var. Bu tarz konuşmalarla daha da toplumu germeye gerek olmadığını düşünüyoruz. Ayrıca bu tür konuşmalar Karasu’nun imajını zedelemektedir.

KARASU’NUN İMAJI ZARAR GÖRÜR

Karasu, dışardan tatilci aldığı için bu kişiler basını yakından takip etmektedir. Kıyı erozyonu Karasu’ya negatif bir imaj oluşturmuş durumda. Ayrıca siyasi ve yöneticilerin gergin konuşmaları imajını daha kötü bir duruma getirmektedir.

Bir seçim daha gelmeden şimdiden bu kadar gergin konuşmalar ileride nereye varır siz düşünün. Çünkü her insanın, her siyasi düşüncenin her sivil toplum kuruluşunun sevenleri veya sevmeyenleri vardır. Bu şekilde gergin konuşarak sokakta o insanların birbirine nasıl davranacaklarını biraz hayal edin.

Bir problem varsa basından konuşmak yerine karşılıklı oturup ortak bir akılla halletmemiz lazım. Bu sebeple kim olursa olsun, siyasi öncüler ve yöneticiler de biraz daha sükûnet dilini, biraz daha halkı germeyecek şekilde konuşmalı. Unutmayalım ki Karasu’da herkes sokakta birbirinin yüzüne bakıyor”