-

ATA TOPRAĞI TAŞIYAN BİSİKLETÇİLER KARASU'DA (izle):

...

Samsun'da düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için Yunanistan'ın Gümülcine kentinden yola çıkan Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi 3 bisikletli, Sakarya’nın Karasu ilçesinde mola verdi.

Yaklaşık bin 350 kilometre pedal çevirerek, Selanik'ten aldıkları toprakla Samsun'a ulaşmayı hedefleyen bisikletlileri, CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, yönetimi ve kadın kolları karşıladı.

ROBİS Başkanı Latif Mehmet, bu yıl anlamlı projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Ata evinden Selanik’ten aldığımız toprağı dört kişilik ekiple Samsun’a götürüyoruz. Yolculuğumuz iyi geçiyor. Karasu’ya kadar 600 kilometre yol kat ettik" diye konuştu.

Bisikletçileri Karasu girişinde yönetimi ve kadın kollarıyla birlikte karşılayan CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt de “Ata toprağını Samsun Atakum’a götüren bisikletçilerimizi karşıladık ve Karasu’da bir gece misafir edeceğiz. Emaneti teslim alarak bir sonraki ilçe olan Ereğli’ye teslim edeceğiz” diye konuştu.

Grupta yer alan bisikletçilerden Ali Kayrak da gençlere örnek olmayı, spora çekerek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı amaçladığını dile getirdi. Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyelerinin turu, 17 Mayıs'ta Samsun'da sona erecek. Bisikletliler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda toprağı Samsun’da teslim edecek.