Adapazarı Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle, “SanatSakarya” projesi kapsamında, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Ortaokullar Arası Tiyatro Festivali’nin ödül töreni salı günü Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İki yıldır yürütülmekte olan Okullar Sahnede Tiyatro Festivali’nde geçen yıl, Sezi Eratik Ortaokulu tiyatro topluluğu Sezgili Sezi, iki dalda birincilik almıştı.

KARAN İÇİN SAHNELENMİŞTİ

Bu yıl 5.sınıf öğrencilerinden oluşan “Türkçem Eyvah” ile festivale katılan tiyatro grubu, üç dalda birincilik elde etti. Sezi Eratik Ortaokulu Müdürü Erol Cantürk, “Çocuklarımızın ödülleri topladığı bu oyun daha geçtiğimiz günlerde SMA hastası Karan Reis bebeğimizin tedavisi için Karasu’da sergilenmiş ve buradaki izleyicilerimizden de tam not almıştı. Bu yüzden bu oyunun bizdeki yeri çok farklı ve bu ödüller diğer ödüllerimizden daha kıymetli. Aldığımız bu ödülleri de Karan bebeğimize hediye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER SEZİ’YE

Okul Müdürü Erol Cantürk, “Ortaokullar Arası Tiyatro Festivali ödül törenin de en iyi erkek oyuncu performans ödülü Nevfel Enis Tunca, en iyi kız oyuncu ödülünü ise Samiha Dayı aldı. En iyi dekor, kostüm ve müzik dalında da birincilik ödülü yine okulumuza verildi. Koordinatör öğretmenlerimiz Meryem Yenice, Feyza Ayar ve Burcu Aksu’ya, bu ödülleri okulumuza getirerek bize bu gururu yaşatan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi