-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara ve ilçe yönetimi, Ülkü Ocakları Başkanlığı’na getirilen Mehmet Hocaoğlu’na Cuma günü “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Kara ve beraberindekileri, Karasu Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Hocaoğlu ve Ocak’ın üyeleri karşıladı.

Ziyaretten ötürü teşekkürlerini ileterek bir konuşma yapan Başkan Hocaoğlu, ilçenin dışarıdan gelir düzeyi düşük kişilerce göç almasıyla ciddi anlamda yozlaşmaya gidildiğine değinerek beraberinde şehirde uyuşturucu ve madde bağımlılığının arttığını ifade etti.

“Gençlerimizin artık madde bağımlılığından öteye kimyasal madde bağımlılığına da düşmeleri durumu ortaya çıktı” şeklinde konuşan Mehmet Hocaoğlu, “Oturduğumuz koltuğun vebalini, mesuliyetini biliyoruz. Bu bağlamda yerel halkımızdan, dışarıdan gelen insanlara benzeme çabasının önüne geçmek zorundayız” dedi.

EN ÖNEMLİ GÜÇ ETKENİ

Şehir merkezinin yanı sıra köylerde dahi uyuşturucu, madde bağımlılarının sayısının hızlıca arttığını belirten Hocaoğlu, “Bu insanları ancak ve ancak ocak gibi geçmişi derin olan, binlerce yıllık tarihe yan vurmuş bir sistem, bu işin içinden kurtarabilir. Çünkü siyaset ve devlet, bir yere kadar nesillere etki edebiliyor” sözlerine yer verdi.

“Ülkü Ocakları olarak, her mahalleye bir temsilci atayarak gençleri sosyal, kültürel faaliyetlerde ocağın çatısı altında buluşturmayı amaçlıyoruz” diyen Hocaoğlu, “Pandemi süreci, bizim için büyük bir engel. İnşallah, yakın zamanda yaz başına doğru bunun gevşemesiyle birlikte köylere teşkilat olarak ağırlıklı ziyaretlerimiz olacak. Siyaset, bu işlerde bizim için en önemli güç etkeni ve faaliyetlerde bulunmak istediğimizde gideceğimiz kapı” ifadelerini kullandı.

Hocaoğlu’nun ardından söz alan MHP İlçe Başkanı Kara, “Devlet en büyük otorite. Devletin yetemediği hiçbir yer olmaz. Biz sadece devletin varlığını burada perçinlemek adına varız” dedi. Başkan Kara, Ülkü Ocakları’nın kültür ve eğitim vakfı olarak varlığını sürdürdüğünü, Türk kültürünün en iyi yansıması ve vakıf bilincinin yerleşmesi adına çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVDE VARIZ

“Ülkü Ocaklarına gelen insanlar mutlaka MHP’li olmaz. Mutlaka ama mutlaka adam olurlar” diyen Münir Ali Kara, “Dolayısıyla biz burada adamı düzelttiğimizde adam zaten yolunu Turan olarak çizecek, Türk milliyetçiliğin ne demek olduğunu ve neden Türk Milliyetçisi olması gerektiğini öğrenecek ve kendi istikametini ona göre çizecektir” şeklinde konuştu.

İnsanın olduğu her yerde suçun olmasının normal olduğunu vurgulayan Başkan Kara, “Ancak kültürün arttığı yerlerde suç oranlarının düştüğü de bir gerçek. Ülkü Ocakları, insanlara önce insan olma, adam olma bilincini sonra yurttaş olma bilincini, sonra da Turan bilincini öğreten yerler. Bu noktada üstümüze düşen bir görev olursa biz seve seve varız” dedi.