-

Pazartesi günü AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Dora Kübra Yıldız, 32 Evler Parkı’nda gerçekleştirilen istişare toplantısında Karasulu kadın mahalle başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda söz alan AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, “Bu seçimde Türkiye yüzyılı olarak önümüzdeki yüzyıla da damga vurmak için hep birlikte kapı kapı dolaşarak gayretlerimizle bu ülkeye yeni umutlar, yeni ufuklar doğacağına canı gönülden inanıyorum. Bizler, seçim olsa da olmasa da her daim sahadayız. O yüzden seçim sürecinde çalışmalarımızda zorluk yaşamıyoruz” dedi.

Yavuzyiğit’in ardından konuşma yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan ise, “Bizin bir AK davamız var. Bizim bütün derdimiz 2023’te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir daha balkon konuşturması yaptırmak. Bugün çalışmazsak yarın gözyaşı dökmemiz hiçbir şeye yaramayacak. 20 yılda yaptıklarımız malum. O yüzden reise olan desteğimizi tamamen azaltmayacak üzerine koyarak artıracağız” şeklinde konuştu.

KAZANMASI ÜMMET İÇİN DEĞERLİ

“AK Partili kadınlar; Milli Mücadele’nin Nene Hatunları, Şerife Bacılar, Fatma Bacılar…” diyen Başkan Yasemin Turan, “Artık davamızla nikahlıyız. Yarın öbür gün torunlarınıza şöyle anlatacaksınız; Hani eski nesiller anlatırlar ya, ‘Biz Atatürk’ün zamanında Atatürk’le tanışmıştık’ şeklinde gururla anlatırlar. Biz de diyeceğiz ki, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın davasında adım adım değil, koşar adımlarla ona destek olduk. Elhamdülillah bu davanın kazanılmasında bir damla da olsa katkım var’ Bunun gururu her şeye yeter. Reisin kazanması sadece Türkiye için değil ümmet için, insanlık için değerli” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Cuma günü; ‘Türkiye yüzyılı’ dedi” diye belirten Turan, “Cumhurbaşkanımız bunu demekte haklı. Birinci yüzyıl, Hunlarla başlıyor. Bunun üzerine 5 yüzyıl eklediğinizde sahnede Göktürkler var. 6. asıra 5 asır daha eklendiğinde sahnede Selçuklular var. Yine 11.asıra 5 asır eklediğinizde bu sefer sahnede dünya lideri Osmanlı var. 16.asıra beş asır daha eklediğinizde 21.yüzyıl var. İnşallah 21.yüzyıl Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye yüzyılı olacak ve Türkiye yüzyılı olarak da onu koşturacak siz kadınlarsınız. Bu bir ibadettir. Vatanına milletine sahip çıkmak bir ibadettir” dedi.

Yasemin Turan’ın ardından söz alan AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Dora Kübra Yıldız, “Çocuklarımıza Allah sevgisinden sonra öncelikli olarak vatan sevgisini aşılamamız lazım. Bizim gençlerimiz biraz çığırtkanlık yapıyor, ‘Yurtdışında çalışıp da bu ülkede kalmak istemiyoruz’ diye. Allah hepsine Avrupa’yı, Amerika’yı başka ülkeleri nasip etsin ki koşarak kendi ülkelerine gelip topraklarını öpe öpe doyamazlar” sözlerine yer verdi.

ASGARİ ÜCRETLE EVLERİNE ARABA ALDILAR

Dora Kübra Yıldız sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizde 20 yıl boyunca çıtamız çok yükseldi. Son bir buçuk yılda dünya genelinde bir ekonomik kriz oldu. 20 yılda refah düzeyimiz o kadar yükselmiş ki, son bir buçuk yılda yaşadığımız o sıkıntıları sanki AK Parti hükümeti başından bu zamana kadar olduğu süreçte varmış gibi gösteriliyor. Halbuki insanlar 20 yılda asgari ücretle evlerine arabalarını aldılar. Yeri geldi çocuklarını kolejlerde okuttu, paralarını biriktirdi. İsteyen ticaretini sundu. Devletimiz inanılmaz olanaklar, hibeler sağladı. Haliyle bizler son bir buçuk yılda kendi lüks harcamalarımızı kısmayarak lüksümüzden feragat ettiğimiz için ekonomik kriz var diye birbirimizi çok bunalttık. Mevcuttaki durum dünya genelinde var. Şimdi bakıyorsunuz, AVM’ler dolu. Otoparklara bakıyorsunuz, herkes dışarıda. Marketlere bakıyorsunuz, tıklım tıklım.

Bizim bir tane vatanımız, bir tane liderimiz ve bir tane inandığımız davamız var. Bunun tabii ki peşinden gideceğiz. Düşmanın derdi ne siyaset ne AK Parti ne de bizleriz. Düşmanın tek derdi var. O da, İslam. Bizi İslam’dan vurmaya çalışıyorlar. Dertleri biz değiliz, bizim kendi topraklarımız. Toprağımızı istiyorlarsa altını veririz ama asla üstünü vermeyiz. Ne toprağımızdan ne de kendi davamızdan vazgeçmeyiz.

İLK VURACAKLARI ŞEY BAŞÖRTÜNÜZ

Gençlerimiz neden isyankar? Hiç düşündünüz mü? Çünkü gençlerimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın refah döneminde dünyaya geldi. Yokluk görmedi. Yoklukla nasıl mücadele ediliri bilmiyor. Bu çocuklar, okula gittiklerinde masaları, sıraları, kitapları önlerine ücretsiz geldi. Eğer ki, bu çocuklarımıza küçük yaştayken Allah sevgisinden sonra vatan sevgisini gerçekten iyi öğretebilmiş olsaydık büyüdüklerinde patatesle soğana satmazlardı. Çocuklarınıza 20 yıl önceki hallerinizi anlatın.

Bizim adayımız belli. Karşımızda olan 6’lı masanın dağılacağını düşünüyorum. Aralarından çıkacak herhangi birinin ilk vuracakları şey, bez parçası dedikleri başörtünüz. Bu davada yer almıyorsanız bile başörtünüzün hatırına bu davada olmak zorundasınız. Çünkü 2006 yılında başörtüsü serbest olana kadar kapalı insanlar, çarşaflı insanlar, iki sınıf muamelesi gördü.