-

MÜNİR ALİ KARA'NIN BASIN AÇIKLAMASI (izle):

...

Haftalık basın açıklamasını partisinin ilçe binasında gerçekleştiren MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Atatürk Bulvarı’nda uygulanan masa sandalye belirsizliğine bir kez daha vurgu yaptı. Basın mensuplarının bu konuya dair sorularını da yanıtlayan Kara, Başkan Sarı’nın Cumhur İttifakı’nı benimsemesi konusunda kendisini sorgulaması gerektiğini belirtti.

RİCAMIZ ULAŞMADI

“MHP İlçe Başkanı Kara, “Geçtiğimiz hafta yaptığımız basın açıklamasında değindiğimiz konulardan bir tanesi Karasu Atatürk Bulvarı’nda bulunan çay ocaklarının masa tabure durumları idi. Cumhur İttifakı İlçe Başkanı olarak esnafın yaşadığı sıkıntıyı dile getirmiş ve geride kalan yıl, masa başı bin lira ödeyen esnaftan bu sene ücret alınmamasını rica etmiştik” sözlerine yer verdi.

“Açıklamamızın basında yer almasının ardından Karasu Belediye Başkanı, talimat vermiş ve ay sonuna kadar süre verilen esnaftan bu seneye dair ödemeleri derhal yapmaları istenmiş. Karasu Belediyesi, buradan elde edeceği gelire muhtaç değilken esnaf, bir buçuk liradan binin üzerinde çayın parasını peşin olarak ödemek durumunda bırakıldı” diyen Münir Ali Kara, açıklamasını şöyle tamamladı:

İKAZIN TAM TERSİNİ YAPTI

“Eğer bir düzen getirilmek isteniyorsa bunun yolu belli. Geride kalan yıl ödeme yapan esnaftan ücret talep edilmez, yeni dükkan açan ya da geride kalan yıl ödeme yapmayan esnaftan ücret talep edilirdi.

Ancak Cumhur İttifakı’ndan seçilen Karasu Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanı tarafından yapılan ikazı tersi ile uyguladı. Takdir de yönetim hakkı da kendisinindir. Yolu açık olsun”

YATACAK YERİMİZ YOK!

Kara, mezarlık konusunda da “Karasu nüfusunun yazlıkçılar hariç olmak üzere yüzde 30’undan fazlasını oluşturan Yalı, İncilli, Kabakoz ve Kuzuluk mahallelerinin mezarlık ihtiyacı acil hale gelmiş durumda. Yakın tarihte katlı mezar sistemine geçilmiş, tabiri uygunsa yatacak yerimiz kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

“Karasu’da arsa sıkıntısı yok. Zemin, ulaşım ve yol faktörleri göz önüne alındığında Kuzuluk Mahallesi Cennettepe mevkiinde 21 dönüme yakın bir arazi olduğu görülüyor. Dört mahallenin de ihtiyacını karşılayabilecek nitelikteki bu arazinin bir an önce Karasu’ya kazandırılması gerekmekte” diyen Başkan Kara, konuyu şu sözleriyle tamamladı:

“Burasının 1/5000’lik planı yapılacaksa yapılmalı, cins değişikliği gerekiyorsa yerine getirilmeli. Dört mahalledeki insanın yatacak yerinin olmamasından daha önemli bir iş görülmemeli ve bu eksiklik her ne pahasına olursa olsun giderilmeli”

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Karasu gündemini bir süre meşgul eden lunapark konusuna dair de şu açıklamalarda bulundu:

HUKUK, YOK SAYILMAMALI

“Bilindiği gibi Lunapark işletmesinin alanı konusunda henüz bir çözüme ulaşılmadı. Hukukun üstünlüğü insanların mutluluğunu da beraberinde getirmeli. Anayasal hukuk işletilirken hatır hukuku yok sayılmamalı.

Biz, kimsenin yanında ya da karşısında yer almaksızın, Karasu’nun huzurunu bozacak her hamlenin karşısında yer aldığımızı ifade etmek istiyoruz. Bir yerde huzur bozulduğunda herkesin rahatı kaçar. Kimseye boyun eğmeden, kimseye diklenmeden işleri idare etmek mümkündür ve bunun yolu da diyalogdan geçmektedir.

Uzlaşı ile çıkılan yoldan, istişare ile atılan adımdan, istikamet üzerine çizilen herkes memnun olur. Bizim bu noktadaki telkinimiz aklıselim ile hareket edilmesi ve kalıcı çözümün sağlanması yönündedir”