-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla bir mesaj yayınlayan Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Somut düzlemde hakları mevcut kılmak; özgürlük, güvenlik, saygı ve adalet kavramlarının doğru anlaşılması ve yaşatılmasına bağlıdır. Bu haklar temelinde ırkı, rengi, dili, dini, siyasi düşünceleri ve cinsiyeti nedeniyle hiçbir insan ayrımcılığa maruz kalmamalıdır.

Kadın hakları da aslında insan haklarından ayrık olmamakla beraber tarihsel ötekileştirici tecrübelerin tetiklemesi ile kendine özel tartışma ve hak arama alanı kaçınılmaz olarak oluşmuştur.

Teknolojinin gelişmesi, ekonomik sistemin değişmesi ve demokratik yönetimlerin artması ile azınlık hakları, çocuk hakları, işçi hakları ve kadın hakları ön plana çıkmış, ideal yönetimin sivil haklar boyutu daha katılımcı bir zeminde tartışılabilmiştir.

Evrensel anlamda gelişen insan hakları anlayışına, sosyolojik ve psikolojik bilincin artışına, eril ve diğer her türlü şiddetle mücadele yöntemlerine, önleyici ve cezalandırıcı hukuki düzenleme çalışmalarına rağmen maalesef hala emek ve hak ihlalleri ile karşılaşılmaya devam edilmektedir.

Gelecek Partisi olarak tüm vatandaşlarımızın ve kadınlarımızın gerek temel insani değerlere gerek iş dünyasına ilişkin haklara yönelik taleplerini sadece ‘Kadınlar Günü’ olarak anılan her 8 Mart’ta değil her gün dinliyor, onlarla omuz omuza hareket ederek haklı mücadelelerine destek vereceğiz.

8 Mart, kadınların insani haklarını hatırlattığı, sorunların çözümlenmesine ve sosyal yaşamda adaletin sağlanmasına ifade fırsatı sağladığı için önemli bir gün. Tüm kadınlarımıza şiddetin her türlüsünden uzak ve mutlu bir ömür dileyerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tekrar kutluyorum”