-

Divan başkanlığına Ayşe Aydan Kulak, divan başkan yardımcılığına Özlem Baş Kervankıran ve divan üyeliklerine Dilek Öksüz Ali, Meryem Kurt ile Nurten Yavuzyiğit getirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tebrik mesajlar okundu.

BASMACI’DAN AÇILIŞ KONUŞMASI

Siyasi konuşmaların ilkini, açılış konuşması olarak AK Parti Karasu Kadın Kolları Başkanı Nesrin Basmacı yaptı. Basmacı, “AK Parti davası, samimi beklentisiz, gece gündüz çalışan inanmış insanların davasıdır. Mazlum insanların gözyaşını silme davasıdır” dedi. AK Parti bayrağını taşımaktan gurur duyduğunu belirten Nesrin Basmacı, “Yanımızda olan ve bizlerle emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Basmacı’nın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz kürsüyü devraldı. BMC’nin Karasu’da yapmakta olduğu yatırıma vurgu yapan Yavuz, “Çok kısa süre sonra BMC, yerli ve milli tankı banttan indirecek” ifadelerini kullandı.

BUGÜN SİHA’LAR, YARIN YERLİ TANK

Ali İhsan Yavuz, konuşmasının devamında “Tank Palet Fabrikası, BMC’ye satılmadı. 25 yıllığına kiralandı. Gerekçesi de, Karasu’daki tesisi tamamlanana kadar tanı üretme gayreti. Zaman kaybı olmasın ve üretim gecikmesin diye… İlk tankın bu yıl banttan inecek. Bugün Türkiye’de SİHA’lar konuşuluyorsa, yarın da Karasu’da üretilen yerli ve milli tanklarımız konuşulacak” şeklinde konuştu.

Yavuz’dan sonra kürsüye Belediye Başkanı İshak Sarı geldi. Başkan Sarı, Karasu Belediyesi’nin yıl içerisinde gerçekleştirdiği hizmetlere değindi. “İmkansızlıklar, yokluklar içerisinde ama halkımızın ve teşkilatımızın yanımızda olması vesilesiyle aldığımız destekle, ilçemize en iyi hizmeti yapmaya gayret ettik, etmeye de devam ediyoruz” dedi.

KARŞILIĞINI SANDIKTA ALDIK

Başkan Sarı’nın ardından AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit bir konuşma yaptı. Yavuzyiğit, AK Parti’nin bugünlere gelmesinde başta kadın kolları olmak üzere tüm teşkilatların emeklerinin olduğuna dikkat çekti. Karasu’da uyumlu çalışmalar yapıldığına vurgu yapan Başkan Yavuzyiğit, bu çalışmaların karşılığını da sandıkta zafer olarak aldıklarını belirtti.

Son olarak kürsüye AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu geldi. Hatipoğlu, AK Parti’nin sadece Türkiye’nin değil, sınırların da ötesinde milyonlarca insanın sevgisi ve davası olduğunu dile getirdi. Hatipoğlu, “Günümüzde kadınlarımız hem toplumda hem de siyasette söz sahibi oldu, temsilcilerimiz oldu” dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, sözlerini hayırlı olsun dileklerini sunarak tamamladı. Siyasi konuşmaların ardından raporların okunmasıyla AK Parti Karasu Kadın Kolları 6.Olağan Kongresi tamamlandı. Kongreyle birlikte mevcut başkan Nesrin Basmacı, bir dönem daha göreve getirildi.