-

AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, Karasu Belediyesi’nin 46 milyon liralık kredisinin yapılandırmasına yönelik olarak açıklama yapan CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt’e cevap verdi. Yavuzyiğit, Süt’ün açıklamalarını “Talihsiz açıklama” olarak nitelendirdi.

Hasan Yavuzyiğit, “Karasu Belediyesi’nin 2016 yılında İller Bankası’ndan kullandığı kredi ile ilgili kesintilerin bazı aylar da belediyeye gelen payın eksilere düşmesinden dolayı; hizmetlerde aksaklık, personel ödemelerinde mağduriyet olmasın diye yapılandırmaya gidildi” dedi.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

Başkan Yavuzyiğit, “Belediye başkanımız ve yardımcılarını açıklamasıyla hedef alan CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, konuyla ilgili olarak İshak Sarı’nın ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığı dönemlerinde vermiş olduğu mücadeleden bilgisiz ve habersiz bir şekilde talihsiz bir açıklama yaptı” ifadelerini kullandı.

Bugün eleştiride bulunanların, kredi kullanılırken ve devam eden mahkeme sürecinde neler yaptıklarının da merak konusu olduğunu dile getiren Yavuzyiğit, “Belediye başkanımızın meclisten 5 milyon kredi kullanma yetkisi olmasına rağmen neden o krediyi kullanmadığını sorsalar samimiyeti görecekler” şeklinde konuştu.

SAMİMİ DEĞİL

Yavuzyiğit, “İlçemizi şimdi ve gelecekte daha huzurlu ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek için mesai kavramı gözetmeksizin çalışan, 1 liranın hesabını yapan, güvenilir ve kararlı duruşundan taviz vermeyen İshak Sarı, farklı siyasi görüşte olanların da takdirini alırken, siyaset yapılsın diye bu tip açıklamaları samimi bulmuyorum. Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.