-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, basın açıklamasına 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak başladı. Ardından pandemi sürecinde eğitimin zor şartlar altında devam ettirildiğine değinen Kara, Karasu’da bulunan göçmen ailelerinin çocuklarına yönelik eğitim konusuna değindi.

BİZİ, KENDİLERİNE BENZETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Başkan Kara, “İlçemizde yaşanan göçmen ailelerin çocuklarının eğitimi de büyük önem taşımaktadır. Karasu’nun merkezinde adeta bir mülteci mahallesi şekillenmekte bu mahallede yaşayanlar Türk kültürüne uyum sağlamak yerine Türkleri kendi kültürlerine uydurma yoluna gitmektedir” ifadelerini kullandı.

Karasu Kaymakamlığı’nın bu ailelerin çocuklarının kazanımı için bir çalışma başlattığını ve her birinin Türkçe öğrenmesi için harekete geçildiğini söyleyen Münir Ali Kara, “Emniyet birimlerimiz de bu ailelerin suça karışmaması için azami gayret göstermektedir. Ancak bu ailelerin kazanımı için kültürel temas şarttır. Vatandaşlarımız bu aileleri Türk örf ve geleneklerine göre bilinçlendirmeli ve toplumsal barışın tesisine hizmet etmelidir” vurgusu yaptı.

İNSAN KAYBI MI OLMASI LAZIM?

Dere ıslahları meselesinin de can sıkıcı boyutlara ulaştığına dikkat çeken Kara, Darıçayırı mahallemiz birkaç yılda bir su baskınları ile mücadele etmekte, maddi kayıplar yaşanmakta, zaman zaman hayvanlar telef olmaktadır” dedi.

“Şimdiye kadar su baskınlarında insan kaybı yaşanmamış olması ise tek teselli kaynağımızdır. Ancak doğadan meydana gelen afetler önlem alınamaz değildir. Her şeyi kader diye yorumlamak her felaketin mesuliyetini üstünden atmak idarecilik anlayışı ile bağdaşmaz” diyerek sözlerini sürdüren MHP İlçe Başkanı Kara, “Bu noktada Darıçayırı Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya’nın söylemlerinin ciddiye alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, basın açıklamasının devamında şu konulara değindi:

TEHDİT, ÜRKÜTÜCÜ BOYUTTA

“Yenimahalle açıklarına yapılan balıkçı barınağına ait mendireğin Yenimahalle’yi tehdit ettiğine ilişkin söylentiler ürkütücü boyutlara ulaşmıştır. Eğer bu şekilde bir tehlike söz konusuysa bununla ilgili önlem alınmalı, eğer söylentiler asılsız ise bu durumda halka net bir şekilde izah edilmelidir. Bu konuda yerel yönetim insanların içini ferahlatmalı ve tedirginlikleri ortadan kaldırmalıdır.

ÖNCEKİ KARAR BAŞARIYLA UYGULANAMADI

Karasu Belediye Meclis kararına göre bundan sonra ilçemizdeki zincir marketler daha yakından denetlenecek ve kurallara uymaları sağlanacaktır. Yine herkesin yakından bildiği üzere bu konuda daha önceden alınmış bir meclis kararı daha bulunmaktadır. Alınan eski meclis kararını uygulamakta başarı sağlayamadığını Meclis Toplantısı’nda açıkça ifade eden Başkan İshak Sarı’nın bundan sonra alınan meclis kararını titizlikle uygulamasını bekliyor ve destekliyoruz.

Yine Karasu Belediye Meclisi’nde alınan kırsal mahallelere merkezi ses sistemi kurulması ve merkezde meydana gelen gelişmelerin Karasu Belediyesi eliyle aktarılması konusu da gözden kaçmış ve yıllardan bu yana bu karar ile ilgili bir adım atılmamıştır.

GÖZDEN KAÇTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

2019 Yılı Meclis Kararı olan Kentpark adının Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı olarak değiştirilmesine ilişkin çalışmayı da uygulamasını bekliyoruz. Bu noktada geçtiğimiz haftaki açıklamanın ciddiye alınmadığını değil gözden kaçtığını ümit ediyor ve bir kez daha Karasu Belediyesi yönetimini buradan ikaz ediyoruz. Karasu Belediyesi ya Karasu Belediye Meclisi’nin aldığı kararları uygulamalı ya da bundan sonra belediye meclisinde karar almamalıdır”