KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi

 

 

Mayıs ayında gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısının 9.maddesinde oylamaya sunulan Kurudere Kıran Mahallesi’nde bin 469 m² arsa nitelikli 9 no’lu parselin satışına BBP meclis üyesi olarak, karşı olduğunu belirterek ret oyu verdiğini söyleyen Mehmet Çatalbaş, Sarı’yı eleştirdiklerini yapmakla itham etti.

 

CHP grubu da ret oyu verdi. Fakat AK Parti ve MHP’nin oylarıyla arsa satışı meclisten geçti. Dikkat edilmeyen nokta, eski belediye binasının yerinin satılmış olması” diyen Çatalbaş, “Büyükşehir yasasından sonra belde belediye binaları atıl hale gelen bina belediye ek hizmet binası, okul, kurs binası veya sosyal amaçla kullanılabilir. Satışına karşıyız ve Belediye’nin malı olarak kalmalıdır” diye konuştu.

 

BBP’li Karasu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, “Arsa, o dönemin belediye başkanı olan Celil Bergin döneminde zor şartlarla, 2000’li yılların başında mahalle halkından toplanan 40 milyar para toplayarak alındı. Ali Dilsiz tarafından yapımına başlanan bina, Mehmet Alemdar zamanında tamamlandı” şeklinde açıklamada bulundu.

 

O ZAMAN NEDEN KARŞI ÇIKIYORDU?

 

Belediye Başkanı İshak Sarı, kendisinden önceki dönemde arsa satışlarına karşı çıkıyordu, meclis üyelerini mahkemeye gönderiyordu, encümen yetkilerini aldırıyordu” diyen Çatalbaş, “Şimdi, ise karşı çıktığı şeyleri kendisi yapıyor ve Mehmet İspiroğlu’nu aratır hale getiriyor. Büyükşehir’in yaptığı hizmetleri kendisine mal etmeyi bıraksın, bu hizmetlerle övünmeyi bıraksın” ifadelerini kullandı.

 

Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, sözlerinin sonunda Başkan Sarı’ya seslendi ve “Karasu halkı onu çözüm bulsun diye seçti. Partisi iktidarda, çalışmasına taş koyan yok. İktidar ellerinde. Kaynak için girişimde bulunacağına, Belediye’nin gayrimenkullerini satarak kaynak oluşturmaya çalışıyor” diyerek sözlerine son verdi.