-

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Pazartesi günü haftalık basın açıklamasını parti binasında gerçekleştirdi. Çeşitli konulara değinen Başkan Kara, bir televizyon kanalına katılarak hdp eş genel eski başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitabını öneren eski Başbakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’a yönelik sert ifadelerde bulundu.

Kara sözlerinin başında, “Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta bir televizyon programına katılan Bülent Arınç, ‘aponun heykelini dikeceğiz’ diyen hendek operasyonları sırasında biz şehit verirken teröristleri direnişçi olarak görüp selam gönderen Selahattin Demirtaş’ın kitabını okuduğunu ve çok etkilendiğini söyledi. Hatta bununla da yetinmeyip bu kitabı herkesin okumasını önerdi. Kendisi de hukukçu olan Arınç’a tavsiyemiz televizyon kanallarından değil mahkeme salonlarından bu işi yapması” şeklinde konuştu.

“Madem ki Selahattin Demirtaş’tan o kadar etkilendiniz, giyin cübbenizi mahkemede avukatlığını yapın” ifadelerini kullanan Başkan Kara, “Talihsizliğe bakın ki Bülent Arınç şimdiye kadar televizyon ekranlarından Türk Halkına bir defa kitap önerdi ve önerdiği o kitap da Selahattin Demirtaş’ın kitabı oldu. Ama şunu belirtmeden edemeyeceğiz ki Türk Halkı ne sizin önereceğiniz kitaba ne de Selahattin Demirtaş’a itibar etmeyecek” sözlerine yer verdi.

EKONOMİK BELİRSİZLİK YAŞANIYOR

Ülkücü şehit Dursun Özkuzu’nun vefatının 40. yıldönümü olduğunu da belirten Başkan Kara, “23 Kasım 1970 tarihinde şehit edilen Dursun Önkuzu’nun nasıl vahşice katledildiğini sanıkların ifadelerinden öğreniyoruz. Her dönem insanlıktan çıkmış canilerin hedefi olan Ülkücü Hareket dün olduğu gibi bugün de benzer saldırılara maruz kalıyor” diye ifade etti. Kara, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne de değindi.

Kara, “Salgın dolayısıyla öğrencilerinden ayrı kalan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, daha sağlıklı ve mutlu günlerde kutlayacakları günler görmelerini temenni ediyoruz” dedi. Açıklanasının devamında Münir Ali Kara, covid-19 tedbirleri kapsamında işyerleri kapatılan esnaflar il ilgili çalışma yapılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Pandemi sürecinin ortaya çıkmasından bu yana hizmet sektörünün ağır bedeller ödediğini ve bunun karşılığını alamadığının altını çizen Kara, “Bu sektörde çalışanlar ve esnaflık yapanlar ekonomik belirsizlik yaşıyor. Devlete bağlılıkları tartışılamaz durumda olan ve kapatma kararlarına koşulsuz riayet eden bu kesimin durumunda iyileştirme yapılmasını elzem olarak görüyoruz” dedi.