-

Haftalık basın açıklamasında Karasu’ya gelecek olan ve göçer hayatı yaşayan vatandaşlara yönelik ifadelerde bulunan Kara, çeşitli konulara da değindi. Başkan Münir Ali Kara, Covid-19 aşısına yönelik ve fındık fiyatına dair açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

ROMAN VATANDAŞLAR HARİÇ

Karasu’nun girişinde kendilerine mesken tutan göçerlerin bu aylarda ilçeye gelerek yerleşmeye başladığı bilinmekte. Bu alandaki kullanım sadece görüntü kirliliğine değil ilçenin güvenliğinin ihlaline de neden olmakta.

Karasu’nun girişindeki bu alanda daha kalıcı olarak yerleşen Roman vatandaşlar hariç tutulmak üzere, farklı il, ilçelerden gelen ve denetimi oldukça zor olan kitlelerin yerleştikten sonra tahliyesi zor olmakta.

Göçerler gelmeden önce, Karasu’da yerleşik olan Roman vatandaşların tespit ve konu ile ilgili ikaz edilmesi, bu sayede oluşabilecek güvenlik zaafı ve görüntü kirliliğinin de önüne geçilmesi sağlanmalıdır.

AŞIDAN ÇEKİNMEYİN

Bilindiği gibi aşı seferberliğinde yeni bir aşamaya geçildi, bu süreç içinde Karasu’da da aşı çadırı kuruldu. Sağlık memurlarının hafta sonu da dahil olmak üzere, üstün gayret göstererek katıldıkları çalışmaları karalamaya kimsenin hakkı olmamalı.

Aşı olup olmama konusunda kararsızlığı olanlar da devletin gösterdiği istikamet üzerine hareket etmeli ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gösterdiği istikamet üzerine hareket etmeli.

Bilim de bu yöntemi önermekte ve en kötü aşının aşısızlıktan iyi olduğunu gözler önüne sermekte. Bu nedenle vatandaşlarımızı, devletimizin imkanları ile oluşturulan aşı kampanyasına katılmaktan çekinmemeye davet ediyoruz.

OBJEKTİF TESPİTLER DİKKATE ALINMALI

Fındık sezonunun yaklaştığı günlerde üreticilerimiz fındık fiyatının ne olacağını merak etmekte. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bu yıl taban fiyat olarak enflasyon oranının yanı sıra fındık girdi maliyetlerini de göz önünde bulundurması zorunluluk haline geldi.

Geride kalan yıl, artan döviz fiyatlarından hareketle, başta gübre ve zirai ilaçlar olmak üzere pek çok kalem fındık maliyetini artırdı. Bu noktada taban fiyatın girdiler göz önüne alınarak yapılması zorunlu hale geldi. Çiftçi meslek kuruluşlarının bu konudaki objektif tespitlerinin dikkate alınması gerekiyor.