-

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, ilçe binasında haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. Karasu’da 1999 depreminden sonra hasarlı binaların bulunduğunu ve bu binalarda halen insanların yaşadığını belirterek açıklamalarına başlayan Kara, “Olası bir depremde meydana gelecek can kayıplarının sorumlusu bina sahipleri ve yerel yöneticilerdir” dedi.

DEMİRYOLU TAMAMLANMALI

Karasu’da hizmet veren İÇTAŞ Karasu Limanı’na da temas eden Münir Ali Kara, Karasu’nun ülke ekonomisi açısından da stratejik bir konuma yükseldiğine vurgu yaptı. Kara, “Karasu Limanı’nın daha etkin çalışabilmesi, Karasu-Adapazarı arasındaki karayolunun sağlıklı işleyebilmesi açısından demiryolu projesinin tamamlanması hayati öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının devamında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) yerleşkesinin Karasu’ya yapılmasına yönelik görüş bildiren Münir Ali Kara, Arifiye ilçesinin üzerinde durulması ve Karasu’ya neden yapılmayacak olmasına yönelik iddialara da sert yanıt verdi. Kara, ayrıca SUBÜ’nün kaybedilmesi durumunda sorumluluğun mevcut iktidar partisi idarecilerinde olduğunu dile getirdi.

MAZİSİ ÜÇ YIL!

“Üniversite yönetiminin Arifiye’deki bir alana kampüs kurma amacında olduğunu görüyoruz. Karasu’da bizim önerdiğimiz alanın üniversiteyi 10 yıl geriye götüreceğine ilişkin dedikodular bile duyuyoruz. Kurulduğu 3 yıl olmayan bir üniversiteyi 10 yıl geriye götürecek ilçe henüz ortaya çıkmamıştır” diyen MHP İlçe Başkanı Kara, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

KABULLENİLMİŞ ÇARESİZLİKTEN SIYRILIN

“Karasu’da bizim önerdiğimiz alanda orman yok. Kamulaştırma gerektirmiyor. Sizin Arifiye’de planladığınız alanın altında kesişen fay hatları sizi ne kadar ileri götürecek? Karasu’da bizim önerdiğimiz hat ise en yakın aktif fay hattına onlarca kilometre uzakta. Tüm bu gerçekler ışığında SUBÜ Kampüsü’nün Karasu’ya kurulması için gerekli adımlar atılmalı. Karasu’daki iktidar partisi mensupları da kabullenilmiş çaresizlikten sıyrılmalı ve Karasu’nun ali menfaatleri doğrultusunda ellerini taşın altına koymalı”