-

Perşembe günü saat 16:00’da MHP Kadın Kolları Sakarya İl Başkanı Elif Saral Uzun, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Kadın Kolları Karasu İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Başkan Uzun'a bazı ilçe kadın kolları başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Uzun'u MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Kadın Kolları İlçe Başkanı Demet Tuba Tiryaki, kadın kolları yönetim kurulu üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Başkan Elif Saral Uzun, MHP İlçe Başkanı Kara ve Kadın Kolları Başkanı Tiryaki’ye çiçek takdim etti. “MHP, erkek egemenli bir partiydi. Ama liderimiz, bu platformu kadınlar üzerinde de genişletti” diyerek sözlerine başlayan Başkan Uzun, “Bizim isteğimiz, kadınlarımız siyasette, ‘Ülkücüyüz’ deyip de evlerine kapanıp siyaseti evin içinde değil de, yürüdüğümüz yolda biraz daha sosyal olarak aktif olmalı. Çünkü kadınlarımızın hepsi kıymetli. Ben onlara zümrüt diyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe başkanlarına ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduklarını belirten Uzun'un ardından söz alan MHP İlçe Başkanı Kara ise, “Kadınların var olmadığı ne hiçbir alan var ne de hiçbir yapı başarılı oldu. Kadınların önemi de siyasete kattıkları denk de, siyasette kullanılan dil de değişiyor” şeklinde konuştu. Ziyarette kadınlara yönelik konuşmalarına devam eden Kara, kadınlara kültürel dolulukla saha çalışmalarını yürütmeleri gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu.

KİMİN OLDUĞUNUN KIYMETİ YOK

Milliyetçi ve Ülkücü Hareket’in iktidarının hazırlanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Kara, “Bizim felsefemiz, ya devlet Ülkücüleşecek ya Ülkücü devletleşecek. Eğer devlet benim inandığım çizgide hareket ediyorsa benim için başta kimin olduğunun çok kıymeti yok” sözlerine yer verdi. Kara’nın ardından bir konuşma yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Demet Tuba Tiryaki ise, Kadın Kolları İl Başkanı Uzun'a ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir program düzenlendi. Programda İl Kadın Kolları Başkanı Uzun ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Tiryaki, marşlar eşliğinde pasta kesti. Ardından ilçe yönetimiyle bir süre sohbet eden Uzun ve beraberindekiler, karşılamalarından ötürü Başkan Kara, Tiryaki ve yönetimine teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.