Kurban Bayramı’nın ikinci günü olan 2 Eylül Cumartesi günü, Ak Parti Karasu İlçe Teşkilatı binasında bir bayramlaşma programı düzenlendi. Programa AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz katıldı ve partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma sonrası gündem üzerine bir konuşma yapan Yavuz, konuşmasının sonunda partililerin sorularını yanıtladı. Karasulu partililer fındık ve FETÖ soruşturması ile ilgili sorular sorunca Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Bu sorular, basının önünde sorulmamalı. Gazetelerin yarınki manşeti belli oldu. Bu konuları biz bizeyken konuşmalıyız” diyerek verdiği cevap, vatandaşı tatmin etmedi. Bu durum da “Karasu’da Ak Partili seçmen S.O.S mi veriyor?” yorumlarına neden oldu. İşte Yavuz’un konuşması, partililer tarafından sorulan sorular ve verilen cevap:

 

Erdoğan’a övgü

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AK Parti İlçe Başkanı İshak Sarı ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Sevindik ile birlikte Karasulu vatandaşların ve partililerin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Ak Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz; Söğütlü, Ferizli, Karasu ve Kocaali’de ilçe teşkilatları ile bir araya geldi. Karasu İlçe Teşkilatı’nda partililerle yaklaşık 1 saat görüşen Yavuz, konuşmasının tamamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmalarından övgüyle bahsetti. “Sayın Cumhurbaşkanımız, sadece kendisi değil ailesiyle birlikte gününün her anını memleket meselesi ile uğraşarak geçiriyor. Derdimiz çok büyük. Bayram ziyaretlerinde bile memleket meseleleri ile meşgul oluyor. Örnek verirsek, İshak Başkanımız olmazsa, Mehmet Başkanımız olmazsa veya milletvekili Ali İhsan Yavuz olmazsa, bizlerin yerine bu işleri yapacak birileri bulunur Ama Recep Tayyip Erdoğan olmazsa, kimse onun yerini dolduramaz. Başta Erdoğan yok. Recep Tayyip Erdoğan da bu kişilerin düzenine çomak soktuğu ve en sert şekilde karşı çıktığı için bizim üzerimize bu kadar oyunlar oynuyorlar, terör örgütlerini üzerimize salıyorlar, fitne çıkartıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Partililerden zor sorular

 

Karasu ve Sakarya’ya yapılan yatırımlardan da bahseden Yavuz, Sakarya’nın yaşanılabilir ikinci kent olarak TÜİK tarafından belirlendiğini söyledi. Ekonominin ve sanayileşmenin Karasu’da gelecek vaat ettiğini belirten Ali İhsan Yavuz, Kuzey bölgesinin de bu alanda parlayacağını ifade etti. Konuşmasını bu sözlerle tamamlayan Milletvekili Ali İhsan Yavuz, partililerle karşılıklı sohbet etti ve sorularını yanıtladı. İlk olarak Kurudere’den bir fındıkçı vatandaş söz aldı. “Fındık fiyatları, beklentimizin altında çıktı. Eğer hükümetimiz bu duruma el atmazsa, bizler gerekirse sandık başına gitmeyeceğiz” dedi. Söz alan Fiskobirlik Karasu eski başkanı Arif Aydın, “Fındık sadece Kurudere’nin veya Karasu’nun değil, Türkiye’nin bir sorunu. TMO ile fındık alımı yapılıyor. Açıklanan fiyat 10 lira… 2016’da enflasyon hiç olmadı, açıklanan fiyat yine bu civardaydı. Bu yıl da aynı fiyat verildi. Enflasyon ne durumda? En çok fındık alımı yapılan yer olan Karasu ve Kocaali’de TMO yok. Orada eline alıyor bıçağı fındığı yarıyor. ‘Ne yapıyorsun’ dediğimizde, ‘Çürük arıyorum’ dediler. Bir kere çürüğün nasıl bulunacağını bilmiyorlar. Fındığı şu an TMO’ya tüccar veriyor. Üretici veremiyor. Biz fındığımızı TMO’ya vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız da bu konuya vakıf değil. Fındık üreticisi, verilen 10 lira fiyatın altında ezilecek. Üreticinin geneli Karadenizli ve Karadeniz, size bu konuda iyi bakmayacak. Fındıkçı daha önce iki darbe daha yedi. Bu son darbedir” şeklinde konuştu.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA:

 

 

“Size mi, bize mi?”

 

Sorunun üzerine söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Size mi iyi bakmayacak, bize mi? Siz kimsiniz, biz kimiz?” şeklinde bir soru yöneltti.  Aydın, “AK Parti’ye iyi bakmayacaktır. Biz üreticiyiz, biz Ak Partili’yiz. Ancak verdiğiniz ‘Doğrudan Gelir Desteği’ni fındığa verseniz, bu millet sizleri baş tacı eder” ifadelerini kullandı. Yavuz ise, sadece Sakarya’ya 80 milyon lira (eski parayla 80 trilyon) destek verildiğini ifade etti. Aydın, Doğrudan Gelir Desteği’nin bu millete de hükümete de katkısı olmadığını söyledi ve “Fındık alsanız, fiyat yükselir, piyasa yükselir, üretici mağdur olmaz” dedi. AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı yönetim kurulu eski üyesi Erdal Topal da Milletvekili Yavuz’a FETÖ ile ilgili bir soru yöneltti. “Söyleyeceklerim, AK Parti’nin zarar görmemesi ve eleştiri almaması içindir” dedi.  Topal, “Devlet olarak fındığa sahip çıkarsak, partimiz ve hükümetimiz sömürülmez. Ayrıca darbeci bir generalin ağabeyi olan Şaban Dişli’nin Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlığı’na getirildiği doğru mudur? Sizden öğrenmek istiyorum” diye bir soru yöneltti.

 

 

“Bu konular, basının önünde konuşulmaz”

 

“Biz bu soruları yanıtlamaktan kaçmayız, ancak bu soruların yeri basının önü değildir” diyen Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Bizler buraya bayramlaşmaya geldik. Meseleleri basit görmüyoruz. Bu konuları konuşmak da saatler sürer. Fındık meselesinde daha iyi şartlar oluşturulabilir, bunun için çabalarız. Ancak partimizi sıkıntıya sokacak sözler söylemek işimizi zorlaştırır. Asın bu malzemeye bakarak, yarınki manşeti oluşturacak. Fındık meselesi önemli ama Türkiye’nin geleceği meselesi daha önemlidir. Biz geleceğimize bakmalıyız. Eğer 15 Temmuz gerçekleşseydi, fındığın 8-9-10 meselesini bugün konuşamayacaktık. Şu an kaçacak yer arayacaktık. Evimiz, bahçemiz dağılmış olacaktı” ifadelerini kullandı. Yavuz, “Fındığın daha iyi olması için bir uğraş elbette vereceğiz. Fındık, serbest piyasa ortamında şekilleniyor. Piyasayı büyük isimler ele geçirmiş. Piyasayı istediği gibi şekillendiriyor. Devlet, piyasaya müdahaleyi eksik yaptı demek mümkün, Ancak sizlerin tepkisi çok da doğru değil. Partimizin geleceği, sadece bizi değil, herkesi etkiler. ‘Sandıkta cevap verilir, halk tepkisini verir’ gibi söylemler sadece partimize değil ülkemize de zarar verir. Ayrıca ‘Sakarya’ya verilen 80 milyon lira desteğin faydası yok’ demek ne kadar doğru? Diğer konuya değinelim, Sayın Erdoğan’ın Dişli’yi baş danışman yaptığı doğrudur. Cumhurbaşkanımız bir şeye karar verdiyse, vardır bir bildiği… Şahsen ben, bu kararı sorgulayacak ve cevaplayacak durumda değilim” diyerek konuşmasına son verdi.