-

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, geçtiğimiz Salı günü Karasu Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda belediyenin 46 milyon liralık kredi borcunda yapılandırmaya giderek 2040 yılına kadar borcun vadesinin uzatıldığını belirtmişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, borcun yapılandırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada çarpıcı ifadelere yer verdi.

“Hayatta insan için önemli olan nedir?” diye sorarak açıklamasına başlayan Başkan Süt, erdemli insan olmanın gerekliliğine değinerek, “Belediye’nin İller Bankası'na olan kredi borçlarını, kullanıldığı tarihlerde uygulanan faiz oranlarını da arttırmak suretiyle 2040 yılına kadar yapılandıran ve bu şekilde belediyeyi yöneten başkan ile yardımcıları erdemli insan olmak istemiyor” dedi.

“Erdem yoksunu yöneticiler”

“Karasu’muza ve Karasu’muzda yaşayan vatandaşlarımıza ve gelecek nesillere reva görülen ekstra faiz yükünün yegâne nedeni erdemsizlik ve erdem yoksunu yöneticilerdir” şeklinde konuşan Aykut Süt, “Nedeni çok basit; buna hakkınız da, hukukunuz da yok. Karasu’nun geleceğini çalamazsınız, çarçur edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Sarı’nın yapılandırmaya ilişkin açıklamasının tam bir fecaat (yürekler acısı durum) olduğuna da değinen CHP İlçe Başkanı Süt, “Başkan lütfetmiş, belediyenin her türlü hesabının açık olduğunu ve yapılandırma ile ilgili bilgileri meclis üyeleri ve basınla paylaşmaya hazır olduklarını söylemiş. Hamasete bak, kibire bak; paçadan akıyor” diye belirtti.

“Kanunu inceledim”

Süt sözlerinin devamında, “Çok iyi, şeffaflık dersi vermiş, örnek vatandaş ve yönetici olduğu deklare etmiş. Ama neden zahmet etmiş ki, iktidarın gücü arkanda olduktan sonra açıklama yapmana gerek mi varmış” dedi. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nu incelediğinin de altını çizen Süt, yapılandırma ile ilgili bilgilerin meclis üyeleri ve basınla paylaşılması yönünde yükümlülüğün olmadığını ifade etti.

“Devam ettim incelemeye, aradım; başkanın görev ve yetkileri arasında ‘belediyeyi borçlandırmak’ veya ‘mevcut borcu yapılandırmak’ var mı, diye. İkisi de yok” sözlerine yer veren Aykut Süt, “Devamla bir de ne göreyim. Belediye Meclisinin görev ve yetkileri arasında ‘borçlanmaya karar vermek’, ‘bütçe ve kesin hesabı kabul etmek’, ‘stratejik plan ile yatırım ve çalışma programlarını görüşmek ve kabul etmek’ var” dedi.

“İsimlerini tek tek açıklayacak”

Başkan Sarı’nın yasaların kendisine verdiği bir yetkiyi gasp ederek Ankara’ya gittiğini ve Karasu’nun geleceğini ipotek altına alacak yapılandırmaya imza attığının altını çizen Başkan Süt, “Başkan, yiğit olacak, doğru olacak, dürüst olacak, bilgi sahibi olacak, güvenilir olacak, kararlı olacak, cesaretli olacak, ölçülü ve dengeli olacak, dik duracak, önünden arkasından ötesinden berisinden korkmayacak, kim ise bu borcun sorumlusu olanlardan hesap soracak” dedi.

“Tüyü bitmemiş yetimin, çöpten ekmek toplayan, bir koli gıdaya, birkaç çuval kömüre ihtiyacı olan vatandaşın hakkını yedirmeyecek” şeklinde konuşan Süt, “Durmayacak, siyasi erklere olan yakınlıklarını kullanarak onaylattıkları İller Bankası kredisi ile Ankara’dan gelip elle tutulur gözle görünür iş yapmadan 46 milyon TL’yi kucaklayıp giden şirketlere ve yetkililerine karşı elinden geleni ardına bırakmayacak. Hiçbir şey yapamıyorsa isimlerini tek tek açıklayacak. 46 milyonluk ihale Karasu’ya atılan en büyük kazık” ifadelerini kullandı.

“İstifa edecek”

“Kim ki, bu kazığa kim ses çıkarmıyor, sahip çıkıyor, üç maymunu oynuyorsa ve de belediyeye fazla para gelsin diye o kazığın faiz yükünü arttıranlar o vebalin ortağıdır” diyen Başkan Süt, “Hesap soramıyorsa da hizmet edebiyatı yapmadan ez azından bu işe ortak olmadığını bu işte parmağı bulunmadığını göstermek için istifa edecek, koltuğu bırakacak. Ama herkes biliyor ki, koltuğa birilerinin tensip ve takdiri ile oturanlar, yine aynı tensip ve takdir ile başka koltukların hayalini kuranlar bunun hesabını soramaz, işin ardını arkasını kaşıyamazlar” sözlerine yer verdi.

Süt açıklamasını şöyle noktadı:

Başkan İshak Sarı’nın bugün doğan çocuklarımızı reşit olacakları yaşa kadar borç altına sokacak yapılandırmayı yapmak için gittiği Ankara’ da büyükşehir belediyesini yöneten Mansur Yavaş. Engelleme çabalarına rağmen, yolsuzlukta, çalmada, talan etmede ordinaryüs unvanını hak eden ama Ankara’yı parsel parsel fetöye peşkeş çektiği için görevden el çektirilen Melih Gökçek ile şürekasına karşı vermiş olduğu mücadele, örnektir.

Bu mücadele sosyal medyadan izlenebilir. (Youtube bağlantı linki: https://www.youtube.com/watch?v=gt7p7EhLpg8

Başkanımız keşke Mansur Yavaş’ı izlese de feyz alsa ama alır mı almaz tabi ki.

Ne yapar peki.

Belediye meclis üyelerini de yanına alarak Acarlar Longozu’nda ziyarete gelen Melih Gökçek ile bir araya gelir, 25 yıllık başkanlık dönemi ile ilgili hasbihal edilir. Melih Gökçek’in Ankara’yı nasıl talan ettiği öğrenilir. Kentin girişlerine yaptığı kapıların, kentin siluetini bozan teleferiklerin, parsel satışlarının, 750 milyon doların iç edildiği Ankapark’ın, dinazor-robot heykellerinin ve birçoklarının hikâyesi dinlenir.

Son cümlelerim de Hz. Ömer’in veciz bir sözü ile olsun.

İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.