-

DEVA Partisi, kurucu başkanlık görevi verdiği Abdullah Çatalbaş’ı aday göstermesinin ardından Karasu’daki ilk ilçe kongresini yaptı. Geçerli oyların tamamını alan Abdullah Çatalbaş, DEVA Partisi’nin ilk Karasu İlçe Başkanı oldu.

Kongreye DEVA Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu İdris Şahin ve Mali İşlerden Sorumlu Mustafa Uçak olmak üzere iki genel başkan yardımcı da katıldı. Kongrenin divan başkanlığını Genel Başkan Başdanışmanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Başkanı Hasan Karal, divan üyeliklerini ise Ercan Başnuh, Berat Ad, Beyza Kılıçaslan ve Recep Yavuzyiğit yaptı.

KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİL

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını Hasan Karal yaptı. Karal, “Biz, bu partinin bir vazgeçilmezi değil, bu ülkenin bir neferi ve birer vatansever müdafaacısı olarak yola çıkmanın heyecanını yaşıyoruz. Kimse, vazgeçilmez değildir. Tek amacımız var, o da refah içinde yaşayabileceğimiz, ötekileştirme ve kutuplaştırmadan uzak, siyasete tebessümle bakılmasını sağlayacak bir anlayışla bu ülkeye hizmet etmek” dedi.

Konuşmanın ardından raporlar okundu ve oylamaya sunuldu. Ardından siyasi konuşmalar gerçekleşti. Siyasi konuşmaların ilkini DEVA Partisi İlçe Kurucu Başkanı Abdullah Çatalbaş yaptı. Çatalbaş, konuşmasında Karasu’nun belirledikleri 10 ana sorununa vurgu yaptı.

KARASU’NUN SORUNLARININ BİLİNCİNDEYİZ

“Yeni ve heyecanlı bir partiyiz. Kendini ispatlamış bir liderin önderliğinde yola çıktık. Bir araya gelme amacımız, ülkemizin düştüğü bu durumdan hak ettiği yerlere getirmek” diyen Çatalbaş, “Mahalle ve köylerde olumlu tepkiler alıyoruz. Ülkemizin olduğu kadar ilçemizin de sorunları var. Bu sorunları da 10 kalem altında toparlayarak bu sorunlar üzerinde çalışmalar yapacağız” dedi.

Abdullah Çatalbaş, Karasu’nun sorunlarını; SUBÜ kampüsünün kuzey bölgesine konuşlandırması, OSB sorunu, Kamulaştırma ve bedel arttırma, Telekom ve internet sorunu, balıkçı barınağı sorunu, yıkılan köprüler sorunu, mahallelerin yol sorunu, Karasu-Kaynarca karayolunun bitirilememesi, demiryolu projesi, Kibar Holding’in arazi meselesi ile enerji ve doğalgaz bedelleri olarak belirlediklerini ifade etti.

DERTLERE DEVA OLACAĞIZ

Çatalbaş’ın ardından DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan bir konuşma yaptı.Erdoğan konuşmasında, “Umutsuzluk içerisinde olan milletimizin bu durumunun derdi ve çözüm yolu bize düşüyor. Birçok mustarip insanın DEVA Partisi çatısı altında bir araya geldiğini görüyoruz. Milletimizin umudu olmak için bu ülkenin kaderinde söz sahibi olmak için bir araya gelen DEVA Partisi bireyleri ile Türk milletinin savunucusu olacağız” ifadelerini kullandı.

“Türk Milletinin derdine DEVA olacak ve çözüm yolları üreten bir genel başkan ile yola çıktık” şeklinde konuşan Erdoğan, “Siyasi ayrıştırma yapmadan, Türk milletini topyekûn kucaklayarak toplumun dertlerine ve sorunlarına DEVA olacağız. İktidar olacak ve her sorunu aşacak gücümüz var. Hem Karasu’da hem Sakarya’da lider olacağız ve Türkiye’de iktidar olacağız” diye konuştu.

KARASU’DA ve TÜRKİYE’DE İKTİDAR

Erdoğan’ın ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın mesajı okundu. Kürsüye son olarak DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin geldi. Şahin, sözlerine 90 kurucu üyeyle yola çıkış süreçlerini anlatarak başladı.

“Ülkemizin sorunlarının çözüm noktasında ‘Ben de varım’ diyen başta Abdullah Çatalbaş olmak üzere tüm ilçe yönetiminde yer alan isimlere tek tek teşekkür ediyorum” diyen Şahin, “Abdullah Çatalbaş’ın Karasu’nun 10 sorununu burada söylediği gibi, seçim zamanı geldiğinde bu sorunları sandıkta çözme kudretini gösterecek ve DEVA Partisi’ni hem Karasu’da hem de Türkiye’de iktidara taşıyan bir nefer olacak, bundan hiç şüphemiz yok” dedi.

TAM KADRO KATILIM

DEVA Partisi 1.Olağan Kongresi’ne Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Muammer Adanur, BBP İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, Belediye eski başkanlarından Mehmet İspiroğlu, DEVA Partisi Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş, Arifiye İlçe Başkanı Zeki Özgür, Ferizli İlçe Başkanı Yakup Kotaman, Hendek İlçe Başkanı Fatih Güdü, Sapanca İlçe Başkanı Cemal Kamışoğlu, Adapazarı İlçe Başkanı Mehmet Aktaş ve İlçe Başkanı Söğütlü Mithat Aytaç ile çok sayıda davetli katıldı.

Gerçekleştirilen seçim sonrası geçerli oyların tamamını alan Abdullah Çatalbaş başkanlığında DEVA Partisi Karasu İlçe Teşkilatı, şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU (ASİL): Recep Yavuzyiğit, Barış sarı, Recep eşkin, Beyza Kılıçaslan, hikmet oktay, metin Çatalbaş, Günay Güngör, Alperen Türkmen, Eyüp Tatar, Cengiz Ülker, Ahmet Yavuzyiğit, Ömer Özpınar, Fikret Karaman ve İbrahim Yolcuer.

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Şakir Karadeniz, Yücel Ülker, Latif Aslan, Ayhan Bumin, İlhan Korkmaz, Refik Tatar ve Taner Çolak

SAKARYA İL DELEGELERİ: Abdullah Çatalbaş, Recep Yavuzyiğit, Barış Sarı, Beyza Kılıçaslan, Recep Eşkin, Hikmet Oktay, Tarık Çatalbaş, Eyüp Tatar, Cengiz Ülker, Ömer Özpınar, İbrahim Yolcuer, Yusuf Can Çatalbaş, Şakir Karadeniz, Yücel Ülker, Günay Güngör ve Berat Ad.