-

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Karasu İlçe Teşkilatı, Cumartesi günü 1.Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongreye katılan Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, kongrenin siyasi konuşmaları kısmında bir konuşma yaptı. Konuşmasında Karasu’nun ve Sakarya’nın sorunlarına dikkat çeken, iktidara yüklenen Şahin, çeşitli konulara da değindi. Yaklaşık 40 dakika konuşan Şahin, sözlerinde şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

15 YILDIR ÜRETİM NEDEN YOK?

Sakarya, üreten bir şehir. Toplumun her zerresine katkısı olan bir şehir. Karasu'da 15 yıl önce Milli Emlak’ın bir şirkete çok cüzi miktarda teslim edilmiş arazide hala üretim yapılmıyorsa, bunun hesabını sizin parlamentoya gönderdiklerinizin sorması lazım.

SAKARYA’DA BAŞKA, SAKARYA DIŞINDA BAŞKA

Sakarya’ya ve Karasu’ya gelip, sizin oylarınızı alıp, Sakarya dışına çıkınca da “Karasu ve Kocaali’nin fındığı ne ki? Bir tank etmez” diyen siyaset anlayışına değil, Karasu’da vücut bulan ve Sakarya’ya umut olan bu siyasetçilere destek olmanız için buradayız.

SAKARYA’YI YÖNETENLER SUSUYOR!

Zamanında İstanbul’da bir İSKİ skandalı iktidarı değiştirdi. Peki yanı başınızdaki Tank Palet Fabrikası’nda olup bitenler bir iktidarı değiştirmeye yeterli gerekçe değil mi? Ülkenin gündemine oturan tank palet meselesi, nedense Sakarya’yı yönetenlerin duymasını istemediği bir konu olarak kalıyor. İşçisiyle, siyasetçisiyle ve sendikacısıyla Sakarya ayağa kalkmalı. Çünkü Sakarya ayağa kalktığı zaman bu ülke ayağa kalkar.

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK

İlçe Başkanımız Abdullah Çatalbaş’ın Karasu’nun sorunlarıyla ilgili hazırladığı 10 maddelik listeyi, ancak iktidar partisinin alternatifi bir ilçe başkanı yapabilirdi. Kendisi de bunu başarıyla yerine getirdi. Bu sorunları çözüme kavuşturacak iradeyi günü geldiğinde sandıkta gösterecek ve DEVA’yı hem yerelde hem de genelde iktidar yaparak bu sorunları Çatalbaş ile birlikte çözeceğiz.

GERİYE GİDİŞ SÖZ KONUSU

Türkiye’de demokrasi açlığının artık tavan yaptığını, 2014’ten sonra ekonomik verilerin geriye gitmeye başladığını görüyoruz. Karasu’da bir kişi diyebilir mi “Türkiye’de ekonomik veriler iyiye gidiyor” diye? Adalete açız, özgürlük konusunda eksiğiz. İnsanlar arasında sevgi ve saygı azaldı. Nefretleşen bir dil hakim oldu. Bayram günü bile hal hatır sormaktan imtina eden insanlar ülkeyi yönetiyor, sonra da “83 milyon insanı kucaklayacağız” diyor. Bu düşünce ve zihin yapısıyla kimse kucaklanamaz.

İBADETE DEĞİL, SİYASETE AÇTINIZ

Türk milletinin 90 yıllık hayali Ayasofya’ydı. Ayasofya’yı, ibadete açalım derken siyasete açtılar. Bu coşkuyu, 83 milyon birlikte ve kardeşçe yaşayamadı. Doğalgaz bulduklarını söylediler. İki aydır doğalgazla ilgili gündemde bir haber yok. Karasu’da mutfaklar yanıyor. Pandemiden dolayı Karasu’da turizm konaklama işletmeleri açamadı. Gıda ve beyaz eşya hariç hiçbir esnaf mutlu değil.

İDAMI 2001’DE GETİRECEKTİNİZ

Sonra Devlet Bahçeli sahneye çıktı, idamı geri getirmeyi gündeme taşıdı. Bu idamı, bu kadar arzu ediyordunuz da, 2001 yılında iktidardayken ve idamın sadece bir kişiye nasip olmasını bütün ülke arzu ederken, İmralı canisinin idamını niçin ötelediniz?

O DEVİT BİTTİ

İnsanların birbirini ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak siyaset yapma dönemi bitti. İktidar partisi mensupları da mevcut gidişattan memnun değil. DEVA Partisi olarak, ilçelerin ve ülkemizin sorunlarının bilincinde, kardeşlik içerisinde siyaset yaparak ülkeyi birlikte yönetme arzusu içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

YOLSUZLUK, YOKSUZLUK ve YASAKLAR

2001 Türkiye’sinde “Millete umut olacağız, yakın ampulleri, ülke aydınlansın” dediklerinde ülkede üç sorun vardı: Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar… 2020 Türkiye’sine geldiğimizde bu üç sorun bitti mi yoksa daha da arttı mı? Her şey ortada.