-

Haftalık basın açıklaması yayımlayan Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir ali Kara, ülke ve ilçe gündeminden çeşitli konulara yer verdi. Afganistan’da meydana gelen rejim değişikliği neticesinde yaşanan göç dalgasının ülkeyi yakından ilgilendirdiğini ifade eden Kara, “Yıllardan bu yana onuru ile Afganistan’da görev yapan şerefli Tür Askeri bölgedeki masum insanların ve güvencesi konumunda. Sadece Türk vatandaşlarına değil, Afganistan’da bulunan diğer ülke vatandaşlarının da sığındığı liman oluyor” şeklinde konuştu.

“Geçtiğimiz gün İngiltere tarafından yapıldığı iddia edilen ‘Türkiye ve Pakistan’da Afgan mülteci üssü planlıyoruz’ açıklaması her ne kadar doğrulanmamış olsa da can sıkıcı” diyen Başkan Kara, “Türkiye Cumhuriyeti, üzerinde başka ülkelerin planlama yapabileceği bir ülke değildir. Kimse Türkiye Cumhuriyeti adına planlama yapamaz, değerlendirmede bulunamaz” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinin etkilerinin devam ettiğinin hatırlatmasında bulunan Münir Ali Kara, “Fındık bahçesinde çalıştırdığımız işçilerin sağlığı da bize emanet. İşçilerimizin aşılarının yapılmış olmasına, sağlıklı bir ortamda çalışmalarına hem kendi hem de onların sağlığı açısından mecburiyetimiz var. Bu noktada işçinin hakkının kul hakkı olduğunun unutulmaması ve bu bilinçle hareket edilmesi hem kendi hem de toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor” sözlerine yer verdi.

OCAK’TA YETİŞEN UYUŞTURUCUYA BULAŞMAZ

Yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin de sağlıklarının en az eğitim kadar önemli olduğunu söyleyen Kara, “Öğrencilerimizin pandemi konusunda bilinçlendirilmesi, velilerin hijyen kurallarına uygun davranması bir kat daha önem kazandı. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sağlığı Koronavirüsün yayılmaması için tedbirlere sıkı sıkıya uyulması elzem hale geldi. Velilerimizin daha bilinçli davranması ve devletimizin aldığı tedbirlere uyulması durumunda bir sıkıntı yaşanmayacağı inancındayız. Bu vesile ile yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiamıza hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

Karasu’da pek çok kişinin gizlice uyuşturucu belasına bulaştığını ve nasıl kurtulacağını bilemediğini de ifade eden Başkan Münir Ali Kara, “Geçtiğimiz hafta Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde alkol ve madde kullanımına dikkat çekmek için bir seminer düzenledi. Madde kullanımı yaşının oldukça aşağılara indiği ve uyuşturucuya ulaşma imkanının da kolaylaştığı ifade ediliyor. Bu konu hakkında daha önce Alper Tatlı ve sivil toplum kuruluşları aracılığı ile bazı faaliyetler düzenlenmiş ancak süreklilik arz etmedi” şeklinde kaydetti.

“Okulların açılacağı şu süreçte çocuklarımızı bilinçlendirmeli, asla ‘Benim çocuğum yapmaz’ aymazlığına düşmemeli” diye belirten Kara, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

Okul çevresinde görülen şüpheli tipler derhal emniyet birimlerine haber verilmeli. Okul çevresinde işletilen bakkal ve büfelerde sigara satışına müsaade edilmemeli, dal sigara satışına ise kesinlikle göz yumulmamalı. Kendileri de anne baba olan bakkallar da bu noktada daha duyarlı olmalı, gençliği zehirleyerek elde edeceği kazancın helal olmayacağını bilmeli.

Bu noktada velilerin çocuklarını Ülkü Ocakları’na yönlendirmeleri de çocuğun seçkin bir ortamda büyümesine ve okul dışındaki zamanını kaliteli bir ortamda geçirmesine yol açacak. Ocak’ta yetişen çocuk uyuşturucuya bulaşmaz. Aile terbiyesi ile Türk Kültürü bilinci ile yetişir.