-

RECEP UNCUOĞLU, KARASU'DA ONUŞTU (izle):

...

Ramazan Bayramı nedeniyle Karasu’ya gelen ve AK Parti İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Uncuoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

HER ZAMAN SAHADAYDIK

“İki yıl boyunca yaşadığımız pandemi nedeniyle bir araya gelemedik. Doyasıya bayramlaşamadık, iftar sofralarında oturamadık. Bu yıl ise çok bereketli bir Ramazan ayı geçirdik, iftar sofralarında buluştuk, hane ziyaretleri yaptık. İhtiyaç sahiplerine ulaştık. AK Parti teşkilatlarımız, her zaman sahadaydı ve vatandaşımıza dokundu.

DÜNYAYA ÖRNE OLDUK

AK Parti teşkilatları, pandemide de her zaman sahadaydı, halkımızın yardımına koştu. İki yıllık pandemi sürecini de ülke olarak çok başarılı bir şekilde, dünyaya örnek olacak uygulamalarla yönettik, en az zayiatla atlattık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin.

Eski Türkiye’nin hastanelerinin durumunu hatırlıyoruz. Vatandaş hastaneye girmeye korkardı. Bıçak parası vermeden ameliyat olamazdı. Doktor vizite parası ödemek için hayvanını satan insan manzaralarını pandemide yaşamadan selametle atlattık.

SAĞLIK ALANINDA YATIRIMLAR

Birileri sürekli olarak ‘Türkiye bu işin altında kalacak’ diyerek ellerini ovuşturdu. Bu kişilerin kötü niyetleri boşa çıktı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık alanında yapılan yatırımlarla kimse tedavi olamadığını söyleyemedi. Kimse yoğun bakımdan mahrum kalmadı.

Avrupa’da, Amerika’da, Hindistan’da haberlerde izlediğimiz acı tablolar yaşanmadı. Buralarda insanlar sokaklarda, evlerinde can verdi. Kararlı, güçlü ve iradeli vizyonumuzla pandemi belasını atlattık. Pandemi bitti derken dünyada küresel bir ekonomik darboğaz süreci başladı. Gelir kayıpları yaşadık, vergi kayıpları yaşadık.

KÜRESEL ARTIŞ

Rusya – Ukrayna savaşıyla da uluslararası piyasalar ve enerji piyasası, petrol fiyatları astronomik artış yaşadı. Doğalgaz fiyatları da buna bağlı olarak arttı. Ham madde sıkıntısı yaşandı. Tarımsal faaliyetlerde kullanılan her malzemede küresel fiyat artışları yaşandı ve yine küresel karaborsa yapıldı. Türkiye’miz de bundan etkilendi.

Üretim faaliyetlerini dövize endeksli yürütmemiz nedeniyle bu artışlardan direkt etkilenen ülkelerden olduk. Bu arada fırsatçılık yağanlar da istediği fiyatı yazdı ve bunu siyasi bir amaç olarak kullandı. Sebze ve meyve fiyat etiketi yapıştırarak sosyal medyada paylaşanlar, bir korku ve kaos ortamı oluşturmaya çalıştı.

Cumhurbaşkanımız, tüm bakanlık ve birimleriyle halkımızın bu yük altında ezilmesini önlemek amacıyla tüm tedbirleri almaya devam ediyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak gereken her tedbiri meclise getirerek hızlıca alınmasını sağlıyoruz.

TARIMSAL MÜJDE VERİLECEK

Çiftçimizin de en yüksek şekilde açıklanacak tarım desteğiyle artan tarım maliyetleri altında ezilmesinin müjdesini yakın zamanda Cumhurbaşkanımız müjdeyi verecek. Bu mücadele varken birileri Türkiye kontak kapatsın, bu işin altından kalkılmasın, vatandaş kıtlık yaşasın, vatandaşın parası pul olsun, ülkemiz yine İMF kapısına gitsin istiyor.

Bunu hayal eden ve isteyenler de o altılı masa etrafında bir araya gelenlerdir. Kaos ve felaketlerden medet uman siyasetleri de kendi acziyetlerinin en büyük göstergesidir. Bu kişiler, Pandeminin tüm yükünü de hükümetin üzerine yıkmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar.

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Türkiye’nin bölgesel güç olmasını istemeyenler ve ülkemizin frenlemesini isteyenler de her türlü fırsatı kolluyor. Siyaseti dizayn etme gayretine de giriyorlar. AK Parti teşkilatlarımız ise buna fırsat vermeyecek. Vatandaşın yanında olacak isim yine Recep Tayyip Erdoğan olacaktır.

Karasu’ya daha fazla yatırım çekebilmek, Karasu’nun imardan tutun da atıl kalmış tüm alanlarını iyi değerlendirebilmek ve belediyenin kaynaklarını arttırabilmek, iş yapma gücünü arttırabilmek adına üç yıldır gayret eden İshak Sarı’yı Allah muvaffak etsin, daha iyi hizmetler etmeyi de Allah nasip etsin”