-

Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Örgütü, CHP Sakarya İl Kadın Kolları’na ev sahipliği yaptı. İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, Avukat Birke Varol ve beraberindekileri, parti binasında CHP İlçe Başkan Vekili Sevgi Dakak, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili karşıladı. Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, Ankara’da gerçekleşen bir programda bulunması nedeniyle katılım sağlayamadı.

Pazartesi günü saat 12:00’da parti binasında düzenlenen "İstanbul Sözleşmesi Nedir Ne Değildir" konulu panel ile Başkan Azize Çeroğlu ve Avukat Varol, İstanbul Sözleşmesi’nin amacının ve uygulanma gerekçesinin ne olduğunu aktardı.

Sakarya genelinde İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin bilgilendirme paneli düzenlediklerini belirten Azize Çeroğlu, Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Birke Varol ve pandemi dolayısıyla az sayıda yönetim kurulu üyeleriyle katılım sağlayıp vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade etti. Projenin asıl amacının insan hakları olduğuna değinen Çeroğlu, “Biz size geldik” sloganıyla çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

ÜLKEMİZ GERİDE KALDI

Kadın mağduriyetlerinin, cinayetlerinin, istismarların, şiddetin yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ni değil, her kesimi ilgilendiren ciddi bir mevzu olduğunu ifade eden Başkan Çeroğlu, ulaşabildikleri herkese seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade ederek projenin içeriğini açıkladı. Çeroğlu, gerçekleştirdikleri panelde katılımcılara paket kahve hediye ettiklerini de sözlerine ekledi.

Sakarya Barosu’nda kadın haklarına yönelik aktif olarak rol aldığını belirterek kendisini tanıtan Avukat Birke Varol, İstanbul Sözleşmesi’ne kimisinin fikir sahibi olmaksızın karşı çarşı çıktığını ve sözleşmenin içerisinin bilinmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Her gün kadın cinayetleri haberleriyle uyandıklarına vurgu yapan Varol, İstanbul Sözleşmesi’nin oluşum sürecini anlattı.

Sözleşmenin temel amacının cinsiyet eşitliğinin sağlanması olduğunu belirten Avukat Varol, Türkiye’nin 2011 yılında imzalanan bu sözleşmenin 2018 yılında yapılan araştırma ile bu konuda çok geride kaldığını ifade etti. Varol, devlet politikalarının toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlaması üzerine geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Varol, bazı avukatlar gibi kadına şiddete yönelik gönüllü avukatlık yaptığını da sözlerine ekledi.