-

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Pazartesi günü haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. “Karasu’ya kurulması gereken SUBÜ (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) kampüsü noktasında tren kaçıyor” şeklinde konuşan Başkan Kara, lobi faaliyetlerini yapanların kampüsü Arifiye’ye alma yoluna gittiğini söyledi.

Arifiye’deki alanın orman arazisi olduğunu vurgulayan Münir Ali Kara, “Genişleme alanı yok. Maliyeti yükseltecek. Ancak Karasu’daki alan deniz kenarında marjinal tarım alanı konumunda. Karasu, Kocaali, Kaynarca ve Ferizli’nin hem dibinde hem uzağında. Dolgu maliyeti dahi yok” ifadelerini kullandı.

Arazinin Acarlar Longozunun sınırında olduğunu da belirten Kara, “Kuzey bölgesinde bulunan OSB’ler ve sanayi alanları da SUBÜ’nün uygulama sahası olacak” dedi. Karasu başta olmak üzere Kaynarca, Ferizli, Kocaali’deki siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının konu üzerinde durması gerektiğine vurgu yapan Başkan Kara, kampüsün el birliğiyle bölgeye kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Endişemiz artıyor

Geçtiğimiz aylarda Resuller, Hürriyet ve Manavpınarı mahallelerini birbirine bağlayan grup yolunda acilen önlem alınması gerektiğine değinen Münir Ali Kara, “Grup yolunda sıklıkla trafik kazası meydana geliyor ve ne yazık ki can kayıpları da yaşanıyor” dedi. İlçede pek çok kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını da dile getiren Kara, “Bunlar arasında Gazeteci Ahmet Şen’in de yer alması endişemizi daha da arttırıyor” şeklinde konuştu.

Koronavirüs dolayısıyla ilçede uzun süredir can kaybının yaşanmamasının rehavete sevk etmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Kara, tedbirlerin her şeyin üstünde yer alması gerektiğini belirtti. Yeni döneme hazırlık sürecinde önümüzdeki haftadan itibaren eğitime katılacak sınıfların arttırılacağını da ifade eden Kara, okul önlerinde çocuklarını bekleyen velilerin sosyal mesafe kurallarına uyması, trafik ekiplerinin okul çıkış saatlerimde okul önlerinde yönlendirici olmasını gerektiğini söyledi. Kara, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.