-

Perşembe günü AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, Karasu basınıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Başkan Yavuzyiğit’e yönetim kurulu üyelerinden volkan Yıldız ve Zehra Aygün de eşlik etti. Ülke ve ilçe gündemine değinen Başkan Hasan Yavuzyiğit, Karasu’nun eksikliklerini ve sorunlarını da basın ile birlikte masaya yatırdı. Yavuzyiğit, basının sorularını da dile getirdi.

Karasu’nun sorunlarının başında gelenlerden birisinin Küçük Boğaz’dan Sakarya Nehri’ne kadar uzanan ve şehrin içerisinden geçen kanal olduğuna değinen Başkan Yavuzyiğit, “Bu, çok önceden olan bir sorun. Bunun bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bununla ilgili ciddi bir çalışma başlatıldı. DSİ yatırım programına bu yıl almadı ancak en nihayetinde bu çalışmaya bir start verildi. Bu proje Karasu’ya ciddi manada vizyon da katacak” dedi.

40 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Yaklaşık 40 yıllık sorun olan sahil bölgesindeki parseller konusunu da dile getiren Hasan Yavuzyiğit, “Bunların imarı yok. Ama vaktiyle tapular çıkartılmış. Sahipli ama üzerinde bir şey yapılamıyor. Birçok çalışmayı da engelliyor. Bunun için Denizköy Mahallesi’nde bulunan bir hazine arazisini imara açıp bu parsellerle takas yoluna gidilecek” ifadelerini kullandı.

Balıkçı barınağının büyük bir eksiklik olduğuna vurgu yapan Yavuzyiğit, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Balıkçı barınağı yıllardan beri yapılamamış, uzamış ve çeşitli engeller çıkartılmış. En nihayetinde bugünlere kadar gelmiş. Bunun en önemi aşaması resmi prosedür aşamasıydı. O dönem başkanlarımıza, vekillerimize konuyu iletmiştik. O dönemde bürokraside ciddi bir ağırlığı olan vekilimiz Mustafa İsen, konuyla birebir ilgilendi ve resmi engeller kalkmış oldu. Bu sefer de Cumhurbaşkanlığı başlanılmamış projelere kaynak aktarmadı.

Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz’un girişimiyle mendireğin bir bölümü yapıldı. Şu an süreç değerlendiriliyor; erozyon, kum ve su hareketine göre uzatılacak ya da belli bir mesafede kalacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE CİDDİ YOL KAT EDİLDİ

Karasu’da gençlik merkezi spor kompleksi ile ilgili de ciddi bir sıkıntımız var. Liman ve Yeni Mahallesi arasında kalan mezarlığın yanında bir bölge mevcut. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait bir arazi de var. Belediye bununla ilgili orada bir imar çalışması yapıyor. Bunun yanı sıra ilçe merkezimizde ciddi manada park eksiğimiz var. Ama İhsaniye Mahallesi’nde bir hazine arazisi belediyeye tahsis edildi ve millet bahçesi olarak vatandaşın hizmetine sunulacak.

Merkezde bir otoparka ihtiyacımız var. Bunun en makul yolu Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nın alt kısmının otopark olarak kullanılması. Ancak bununla ilgili bir çalışma yapmaya kalkılsa tapu sorunu karşınıza çıkıyor. Bununla ilgili de belediyenin ciddi bir çalışması var.

En önemli sorunlardan biri de kentsel dönüşüm. Bizlerin ve vekillerin de desteğiyle Belediye Başkanımız bu konuda çok ciddi adımlar attı. Bu işte kullanılmak için bakanlık belediyeye 208 dönüm arsa tahsis etti. 200 dönümü BMC arazisinin oralarda, 8 dönümü ise Carpediem’in orada. Bu arsalar satılarak ayrı bir hesaba aktarılıp kentsel dönüşüme harcanacak.