-

Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Hayvanları Koruma Kulübü öğrencileri, kulübün rehber öğretmenleri Soner Usta ile birlikte zorlu kış şartlarında sokak hayvanlarını unutmadı. 42 öğrenciden oluşan kulüp, öğrencilerden topladıkları bağışlar ile mama alarak Kabakoz Mahallesi’nde sokak hayvanlarının yoğun olduğu noktalara bıraktı.

Geçtiğimiz aylarda Korsan adını verdikleri yaralı bir köpeğe sahip çıkarak gönülleri kazanan öğrenciler, bu davranışlarıyla sömestre tatilinde de sokaktaki dostlarını unutmadıklarını gösterdi. “Geçtiğimiz yıllarda da kış aylarında öğrencilerimizde böyle bir çalışma yürütmüştük” diyen Öğretmen Soner Usta, “Bu soğuk havalarda hayvan dostlarımızın zor durumda olduklarını, yiyecek bulmakta zorlandıklarının farkındayız. Bu havalarda üşümemek için daha iyi beslenmeleri gerekiyor. Bizde topladığımız bağışlarla aldığımız mamaları gönüllü öğrencilerimizle sevimli dostlarımıza ulaştırdık” şeklinde konuştu.

SOKAK HAYVANLARINA DUYARLILIK ARTIYOR

Hayvanları Koruma Kulübünün okullarındaki en etkin kulüplerden biri olduğunu ifade eden Okul Müdürü Cemal Çetinkaya ise, “Aktif olarak 42 öğrencimiz kulübümüzde görev alıyor. Öğrencilerimiz okul çapında hayvanları sevme ve koruma bilinci oluşturacak çalışmalar yürütüyor” sözlerine yer verdi.

Toplumda yavaş yavaş hayvanlara karşı duyarlılığın oluştuğu düşüncesinde olduğuna değinen Müdür Çetinkaya, “Bu çalışmalar sayesinde duyarlılık daha da artacak. Belki de gelecekte sokaklarda aç hayvanlar görülmeyecek. Aslında bu, bizim insanlık görevimiz” ifadelerini kullandı.