-

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Karasu’da imar planlarında rant iddiasında bulunmuş ve Karasu’da gazetelerin baskıya hazırlandığı sırada tek açıklama MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara’dan gelmişti. Gazetelerin talebine rağmen herhangi bir açıklama Karasu Belediyesi’nce yapılmamış ve bahsi geçen haber Belediye’nin açıklaması olmadan gazetelerde yer aldı.

Belediye Başkanı İshak Sarı, gazetelerin baskıya girmesinin ardından Keleş’e cevap niteliğinde bir basın açıklaması yayımladı. Başkan Sarı’nın kamuoyu ve teşkilat baskısıyla cevap verdiklerini belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle ifade etmemiz gerekir ki konunun birincil muhatabı olmadığımız için hiçbir şekilde muhatap alıp cevap vermeyi dahi düşünmediğimiz halde kamuoyu ve teşkilatımızdan gelen talep üzerine cevap verdiğimizi belirmek isteriz.

Son birkaç haftadır özellikle Karasu Belediyesi ve doğal olarak ekibimizle birlikte, bilinçli bir şekilde kirli algı çalışmaları ile yıpratılmaya çalışıldığımızın farkındayız. Ancak tüm bunların sebebini hem ilçe halkımız hem de biz, gayet iyi anlamamıza rağmen son olarak ilçemizi ilgilendiren, CHP Sakarya İl Başkanı Sayın Ecevit Keleş ismiyle yapılan açıklama hem biraz şaşkınlığımıza hem de tabiri caizse taşların ‘cuk’ diye yerine oturmasına sebep olmuştur.

Açıklamanın başına yapılan haber başlığı ne: Karasu’da imar planlarında büyük rant iddiası!

Ne diyor Keleş: Karasu’da bazı parseller yeşil alandan çıkartılıyor bazıları imar kaybına uğruyor. Kağıt üzerinde imar oyunlarıyla milyonlar kazanılarak, Karasu toprakları kurban edilmek isteniyor…vs.

Sonra sorular sormaya başlanıyor. Töhmet ve zan altında bırakıcı sorular ve devam ediyor Sayın Keleş.

Bu defa töhmet altında bırakacak şekilde iddia ediyor itham ediyor: İktidar partisinin yereldeki mensuplarının (bizi kastederek) aktif rol aldığı bu süreçte bazı parseller yeşil alandan çıkarılıyor, bazıları yeşil alana çevrilirken, bazıları imar kaybına uğruyor, bazıları da imar artışları gerçekleşiyor. Kâğıt üstündeki imar oyunlarıyla milyonlar kazanılıyor. Durum o kadar vahim ki; en çok şikâyet ve sürece müdahil olun çağrısı iktidar çevrelerinden gelmektedir. Bizim sürece müdahil olmamızı isteyen ve bilgilerini paylaşan AKP’liler ve tüm Sakarya kamuoyu müsterih olsun… şeklinde devam ediyor.

Bu açıklamayı okuyunca ilk önce Sayın Keleş’in kim olduğunu öğrenme ihtiyacı hissettik. Özgeçmişini okuyunca gördük ki; Sayın Keleş’in okuduğu okula ve halen taşıdığı siyasi göreve yazık olmuş. Ama birkaç gün sonra başka bir şey daha öğrendik. Meğer Sayın Keleş bu açıklamayı yapmadan önce ilçemizden birçok kişiyi aramış, işin hakikati kendisine anlatılmasına rağmen ısrarla bu açıklamayı yapmış veyahut birileri eline yazarak verdikleri söz konusu metni kendi açıklaması gibi servis etmiş.

Niye böyle söylüyoruz. Çünkü:

1) Eğer Sayın Keleş 1/5000’lik planları yapma yetkisin kanunen Sakarya Büyükşehir Belediyemizde olduğunu ve hali hazıra ilgili bu belediyemizde yapılıp askıya çıkartıldığını ve askıdan indirildiğini, itirazlarında burada değerlendirildiğini bilmiyorsa mezun olduğu ülkemizin saygın üniversitelerinden olan okulun kimliğine ve dahi alanı ve mesleği olan harita mühendisliğine yazık etmiştir.

2) Yok eğer hakikati öğrendiği halde (ki biz hakikati de bildiğine eminiz) sırf siyaseten bu şekilde bir beyanat veriyorsa kişiliğine, kimliğine ve taşıdığı göreve yazık olmuştur. Sayın Keleş, tarafımızı ve camiamızı töhmet altında bırakan iddialarını tek tek isim vererek, kime ne verilmiş, ne rantı sağlanmış, kâğıt üzerinde kime kaç milyon sağlanmış açık net ve yalın bir şekilde açıklamalıdır ve derhal Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmalıdır. Aksi halde müfteridir, haysiyet ve şeref konusunda nerde durduğu kamuoyu vicdanında yerini bulacaktır. Bir camiayı, bir zümreyi, kurumları ve kurum yöneticilerini yuvarlak cümlelerle haysiyet ve şerefine dokunacak şekilde ciddi ithamlarla suçlamak o kadar basit değildir ve töhmet altında bırakılan zümre içerisine bizde varsak buna asla müsaade etmeyiz.

Anlaşılan o ki; Bugün Sayın Ecevit Keleş eliyle, bir takım medya ile yazar çizer takımı eliyle; Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmış planlar üzerinde yaygara koparmaya çalışanlar her daim alışık oldukları üzere söz konusu alanlarda istedikleri gibi planlara müdahil olup istedikleri yeri istedikleri yere çeviremeyenler yani Sayın Keleş’in (AKP) deyimiyle hiçbir zaman AK Partili olmayan partimizce de kabul görüp itibar edilmeyen AKP”liler. Yani Sayın Keleş ile aynı safta yer alan aynı zihniyete sahip kişilerdir.

Gerçek şu ki; Daha önce turizm bölgesi olan söz konusu alanda zaten %80 oranından fazla yapılaşmanın olduğu ve ilçe belediyesi tarafından 2008 yılında yapılan bakanlıktan onaysız herkesin bildiği ve kabul ettiği plana uyulması talebi ile genel olarak vatandaşın ve kamunun menfaatini koruma talebinden başka Karasu Belediyesi’nin plan üzerinde herhangi bir talebi asla olmamıştır ve bu yapılan komisyon toplantılarında meclis üyelerinin huzurunda ve şahitliği ile gerçekleştirilmiştir. Bu istişare ile verilen karar dışına çıkılmaması ve buna uyulması konusunda Karasu Belediyesi hassasiyetini halen sürdürmektedir. Bunun aksini iddia edenler ve ilgimiz olmadığı halde üzerimizden algı oluşturmaya çalışanlar ve dahi bu algıya tetikçilik yapanlar zannederiz ki planlar üzerinden büyük hayaller kurup bunun suya düşmemesi için çırpınanlardır.

Konuya katkı sunması ve kamuoyunca biraz daha iyi anlaşılması bakımından 08.02.2021 tarihli, gazeteci yazar Sezai Matur’a ait ‘İmar Oyunlarını Kim Oynuyo’ başlıklı kaleme alınan yazı; http://t54.com.tr/makale/6360791/sezai-matur/imar-oyunlarını-kim-oynuyor internet adresine girilerek okunabilir. Şunu da ifade edelim ki, Karasu halkı bizim özellikle bu ve buna benzer konularda ne kadar hassas olduğumuzu ve bunlarla mücadele ede ede süregeldiğimizi, bu tür işlere pirim vermeyeceğimizi yakinen bilmektedir”