-

Karasu Ziraat Odası Başkanlığı’na ziyarette bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selami Arık ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Milletvekili Engin Özkoç’a CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.

Görev yaptığı yedi yıl süresince ilk kez bir milletvekili ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arık, “Karasu Ziraat Odası 20 bin üyenin olduğu bir yer. Bizim de artık kongre sürecine yavaş yavaş girme durumumuz var. Aralık ayında köylerde delege seçimlerimiz olacak. Allah izin verirse Şubat ayında da kongremiz olacak. Süreç neyi gösterir bilmiyorum ama devam etme niyetimiz var” dedi.

Pandemi sürecinde ülkenin gıdaya ne kadar ihtiyaç duyduğunun belli olduğunu da belirten Arık, “Girdi maliyetleri çiftçinin belini büküyor. Ortalık yangın yeri. Pazarın ne kadar pahalı olduğunu gördük. Bunda da gübrenin pahalı olması büyük etken” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİNİN SORUNLARI DİNLENMELİ

Arık’ın ardından söz alan Milletvekili Özkoç ise, “Ziraat Odası Genel Başkanı’nın Sakaryalı olması, bizi temsil ediyor olması gurur verici. Meslek Odaları’nın, özellikle Ziraat Odası’nın muhakkak ziyaret edilmesi, sorunlarının dinlenmesi gerekiyor. Çünkü çiftçilerimizin, üreticilerimizin sorunları hat safhada. Sadece TBMM’de ifade etmekle olmuyor. Gelip sizi yerinde ziyaret edip sorunlarınızı dinlemek ve bunları da TBMM’ye taşıman gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Her şeye sahibiz ama doğru yönetilmesi gerekiyor” diyen Engin Özkoç, “21. yüzyılda hiçbir ülke gübreyi dışarıdan almıyor. 21.yüzyılda tohumu İsrail gibi bir ülkeden almak Türkiye’ye yakışmıyor. Bizim ata tohumumuzu büyütmek, geliştirmek hatta dünyaya tohum satıyor olmamız lazım” sözlerine yer verdi.

Türkiye’nin çok bereketli topraklara sahip olduğunu da vurgusunu yapan Özkoç, “Çiftçinin rahatlaması gerekiyor. Çiftçinin rahatlaması demek, esnafın rahatlaması demek. Allah bize, Millet İttifakı’na iktidarı nasip ederse, ilk altı ay, ilk bir yıl, iki yıl ne yapacağımız hazır” diye kaydetti.