Karasu Devlet Hastanesi’nde “Palyatif hasta yakını okulu” yoğun katılımla düzenlendi. Yetkililer tarafından katılımcılara, palyatif hasta yakını okulunun amacı, hayat boyu tedavi sürecinde olan hastaların yaşam kalitesini yükseltmenin yolları anlatıldı. 

Okulda eğitime katılan hasta yakınlarına; “Palyatif hasta yakınlarına hastalarının yatış süreci boyunca ve eve taburculuk sonrası hastanın bakımıyla alakalı multidisipliner ekiple birlikte hasta yakınlarına palyatif süreçle” ilgili konuyu Aile Hekim Uzmanı ve Palyatif Sorumlu Hekimi Sinem Özaydın Sarı, “Palyatif hastalarında hemşirenin rolü” Palyatif Sorumlu Hemşiresi Fatma Nur Şirin, “Palyatifte diyetisyenin rolü” Diyetisyen Özge İpek, “Palyatifte psikoloğun rolü” Psikolog Elif Yardımcı, “Palyatifte sosyal hizmet uzmanının rolü” Sosyal Hizmet Uzmanı Mira Mizgin Aslan, “Palyatifte fizyoterapistin rolü” Fizyoterapist Latife Çelik, “Palyatifte manevi desteğin rolü” Manevi Destek Uzmanı Seyfettin Sevinç tarafından aktarıldı.

Eğitimde konuşma yapan Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr.Tuğba Koşmaz Kara, palyatif bakım ünitesinin hastane için önemi kapsamında konuşmasını gerçekleştirdi. Kara, “Palyatif bakım, bir kişinin kendisi ve ailesi için yaşam kalitesine odaklanarak mevcut bakımını iyileştirmeyi amaçlamaktadır” dedi. Yapılan eğitimin sonunda ise Başhekim Yardımcısı Kara ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge Yıldız tarafından katılımcılara belge verildi.

K D H Palyatih Hasta Yakını Okulu F1

K D H Palyatih Hasta Yakını Okulu F2

Editör: Güler Çınasoğlu