-

VEFATINDAN 2 YIL SONRA İKİNCİ KEZ DEFNEDİLDİ (izle):

...

Türkiye’de Koronavirüs’ün başladığı ilk dönem olan 2 Nisan 2020 tarihinde İstanbul’da tedavi gördüğü bir hastanede hayatını kaybeden Mehmet Çakır (93), Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle memleketine getirilemeyip İstanbul’un Sarıyer ilçesi Kilyos Mezarlığı’na defnedilmişti.

Yaklaşık iki yıl önce Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Mehmet Çakır’ın cenazesi, ailesinin talebi üzerine Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan’ın girişimiyle defnedildiği yerden çıkartılarak Karasu ilçesi Ortaköy Mahallesi’ne getirildi.

İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Çakır, mahalle mezarlığına defnedildi. Acıları bir kez daha tazelenen Çakır ailesi, cenazede gözyaşlarını tutamadı. 10 çocuk babası olan Çakır’ın doğduğu gün vefat etmesi dikkat çekti.

Mehmet Çakır’ın oğlu Halil Çakır, “İstanbul Küçükçekmece’de ikamet ediyordum. Vefat etmeden önce yaklaşık iki yıl boyunca benim yanımda kaldı. Bakımını, her şeyini eşimle beraber üstlenmiştik. 3-4 gün yoğun bakımda kaldı, sonra vefat etti. Koronavirüs nedeniyle cenazesini buraya getiremedik. Tüm sevenleri, sevdikleri burada. Herkesin yardıma koşan biriydi. ‘Naklini buraya alacağım’ dedim ve aldım. Burada rahmetli annemin yanına defnettik” dedi.,

ACILAR YENİDEN TAZELENDİ AMA YİNE DE HUZURLUYUZ

Mehmet Çakır’ın cenazesinin getirilmesinde öncülük eden Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan ise, “Bizim civarda Çakır dayı diye tanınır. İstanbul’da hastalığı nedeniyle oğlunun yanında hastaneden tedavi altındaydı. Vefatından sonra cenazesini pandemi nedeniyle göndermediler. Geçici olarak oraya defnetmiştik” ifadelerini kullandı.

Muhtar Turan, “Çocuklarının talebi üzerine İstanbul Mezarlık Müdürlüğü’nün istediği evrakları buradan düzenleyip gönderdim. Çok şükür, bugün itibariyle Çakır dayımızı mahallemize getirdik. Çakır dayı, bizim civarda tanıdığı, tanımadığı herkesin cenazesine muhakkak katılırdı. Bu anlamda mahalleliden de talep çoktu. İkinci kez acıları tazelendi. Ancak babalarını buraya getirmenin huzurunu da yaşıyorlar. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

Turan, “Rahmetlinin ölüm ve doğum günleri de aynı güne denk geldi. 2 Nisan’da doğdu ve 2 Nisan’da vefat etti. Oğlundan aldığım bilgilere göre, iki yıl geçmesine rağmen bedeninde herhangi bir çürüme yaşanmamıştı. Hastalık döneminde vefat edenlerin şehit olduğu söyleniyor. Biz de bu şekilde olduğuna inanıyoruz” sözlerine yer verdi.