-

Karasu Belediyesi, borcu icra takibine düşen personeline ihtarname mektubu göndermiş, en kısa sürede borçlarının ödenmesini istemiş. Aksi halde iş anlaşmasına son verileceğini belirtmişti. İlçe ve il basınında da gündeme gelen konuyu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç meclis gündemine taşıdı.

“Sakarya Karasu İlçe Belediyesi, borcu icra takibine düşen çalışanlarına ihtarname göndererek altı ay içerisinde borçlarını kapatmaları durumunda iş akitlerinin feshedileceğini bildirmiştir” diyen Milletvekili Özkoç, “Gerekçeleri, borç yükünün çalışanın iş verimini düşürmesiymiş” şeklinde konuştu.

AKP yönetimindeki Karasu Belediyesi’nin, zor şartlardan geçilen ekonomik sorunlarla uğraşıldığı bir dönemde bu kararı alırken, insanlara bu evrakları gönderirken bir vicdan muhasebesi yapması gerektiğini vurgulayan Özkoç, sözlerine şöyle devam etti:

Pandemi sürecinde milyonlarca vatandaşımız icralık oldu, milyonlarca vatandaşımız kuru ekmeğe muhtaç oldu. Bu vicdansız kararı kınıyoruz. Bu insanlar için de Allah’tan bir nebze akıl, fikir vicdan diliyorum.

ENGİN ÖZKOÇ, KONUYU BÖYLE GÜNDEME GETİRDİ (izle):