-

YAZ SPOR KURS KAYITLARI DEVAM EDİYOR (izle):

Hak Eğitimi Merkezi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği yaz spor kursları devam ediyor.

Çocukların ve gençlerin fizik, moral güç ve yeteneklerini sağlayan beden eğitimi, oyun, jimnastik ve spor faaliyetlerini sevk ve idare etmek amacıyla Karasu Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Karasu Halk Eğitim ile bir dizi spor programı faaliyeti gerçekleştirdi.

Kurslar yedi ile on sekiz yaş arasında gençlere hitap ederken kurslar arasında; basketbol, voleybol, jimnastik ve judo yer alıyor.

“Öncesinden devam eden karate, judo ve okçuluk kurslarımız vardı” diyen Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, “Yaz döneminin gelmesi ve buna bağlı olarak ilçe nüfusunun artmasıyla birlikte basketbol, voleybol ve jimnastik kurslarımızı da açtık. Bu kurslarımıza her çeşit spor faaliyetini Türk gençliğinin milli terbiyesinin ana unsurlarından saymak lazım” şeklinde konuştu.

KURSLARA KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Kurslara kayıtların devam ettiğine de vurgu yapan Ataç, “Bu kurslarımızdan bazıları yaz dönemi sona erecekken, diğerleri yaz döneminden sonra da devam edecek. Kurslarımıza kayıt olmak isteyenleri spor salonumuza bekliyoruz” dedi.

Yassıgeçit Ortaokulunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Sedat Yılmaz, “Yaz dönemi basketbol kursu çalışmalarına temmuz ayında başladık ve mart ayına kadar devam ettirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimizin yoğun ilgisinin boşa gitmemesi adına bu kursu açtık” şeklinde konuşan Yılmaz, “Amacımız bu kurs dönemi boyunca çocuklarımızı en dip seviyeden alıp maksimum seviyeye getirmek” diye kaydetti.

3. Kademe Kıdemli Judo Antrenörü Pınar Batman ise, “Beş yaşından itibaren çocuklarımızı alıyoruz ve judo eğitimi veriyoruz. Judo yakın dövüş savunma sporudur. Karasu’da yıllardır eğitiminin verildiği bir branştır. Bütün çocuklarımızı Halk Eğitim kurslarımıza bekliyoruz” sözlerine yer verdi.