Karasu çok güzel bir seçim süreci geçirdi. Süreç sonuna kadar centilmenlik elden bırakılmadı. Hatta seçim günü bile gezilerde birlikte pozlar verildi ve sayımlara neredeyse hiç itiraz olmadı.

Yaşanan ufak tefek şeyler olduysa da sessizce halledildi. Seçmenlerin ilk anlarda sosyal medya üzerinden başlattığı atışma kısa sürede yerini sükunete bıraktı. Ve herkes sakinleşti. Kırgınlığa neden olabilecek söylemlerde bulunanlar uyarıldı ve neredeyse hiç kırgınlık yaşanmadan konular tatlıya bağlandı.

Ülke genelindeki gerginlik Karasu’ya neredeyse hiç yansımadı. Bu arada bir yandan Milli İrade Platformu “evet” için çalışırken diğer yanda Hayır Platformu “hayır” için sahadaki çalışmasını özgürce tamamladı.

Oy sayımları esnasında da hiçbir gerginlik yaşanmadı. Partiler bile seçim görevlilerinin yemeklerini aynı yerden aldı ve dağıtımı da tek elden yaptı. Bu şekilde oluşabilecek adaletsizlik de ortadan kaldırıldı.

Seçim sonuçlarında Karasu’da bence beklenen bir sonuç çıktı. Ülke genelinde de temelde beklendiği gibi çıktı. Bundan sonra Türkiye yepyeni bir döneme gidiyor.

Yeni gelen sistem mutlaka mükemmel bir sistem olmayacak. Ama eskisinden çok daha farklı şeyler getireceği de aşikar.

Çıkan sonucun elbette herkesi memnun etmesi mümkün değil. Herkes aynı görüşte olsa zaten seçim yapmaya gerek olmaz.

Bu zamana kadar olan her şeyi bir kenara bırakmak lazım. Bundan sonra, seçim sürecinde olduğu gibi birlik içinde olunması gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra herkes seçim sürecindeki kadar hassas davranmalı. Hepimiz bundan sonra birbirimizi kazanmaya çalışmalıyız.

Birbirimizi kaybetme lüksümüz yok.

Seçim geride kaldı. Bundan sonra her şeyi çok daha hassas değerlendirmeliyiz.

Birliğimizden ödün vermeden önümüze bakmalıyız.

Seçmen iradesini bu şekilde gösterdi. Bundan sonrası yöneticilerin bileceği iş.

Sonucun ülkemize, Karasu’muza ve birliğimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

 

[Öz Karasu Gazetesi 120.sayıdan alınmıştır]