İki yıldır Karasu’da hem çocuklara hem yetişkinlere hem de güzel sanatlar hazırlık gruplarına eğitim veren Ressam ve Öğretmen Ecehan Yazgan, verdiği eğitimin meyvelerini toplamaktan gururlu olduğunu belirtti. Yetenekli gençleri sonuna kadar desteklediğinin altını çizen Yazgan, özel eğitim verdiği Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Meryem Yağmur Alemdar’ın güzel sanatlar lisesini kazanmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

AZMİ HEDEFİNE ULAŞTIRDI

Yazgan, “Geçen sene, bir kız öğrenciye ücretsiz güzel sanatlara hazırlık eğitimi vermek için kampanya başlatmış bunu da sizin aracılığınız ile duyurmuştuk. Meryem’de bize başvuruda bulundu. Birçok öğrenci arasından Meryem’in çizimlerini gördüm ve kendisini yetenekli buldum. Hazırlanma sürecinden sonra kursiyerimizin istediği liseyi kazanması için çalışmalara başladık. Meryem’in hem okulda başarısı hem de buradaki azmi onu istediği hedefe ulaştırdı. Bende böyle bir başarıda payım olduğu için hem mutluyum hem de gururluyum” dedi. Ecehan Yazgan, resim eğitimlerine müzik eğitimini de eklediklerini söyleyerek sınava hazırlanmak isteyen öğrencilere kurs vereceklerini belirtti.

ÇİZMEYİ ÇOK SEVİYORUM

Pandemi sürecinde evde çizimlere başladığını söyleyen Meryem Yağmur Alemdar, “Karantina döneminde kendimi resme verdim. Aslında çok acemice çiziyordum. Sonra ailem beni kursa yollamak istedi. Ecehan Hoca’nın haberini görünce hemen iletişime geçtik. İlk geldiğim zaman çok heyecanlıydım” dedi. Resim çizmeyi çok sevdiğini ve çizim yaparak ruhunu dinlendirdiğini söyleyen Alemdar, “Kursa başladıktan sonra yoğun olarak çalışmalara başladık. Hedefim belliydi ve gerçekten gayret ettim” sözlerini kullandı.

ASLA PES ETMEDİM

Hazırlık aşamasında zaman zaman zorlandığını da sözlerine ekleyen Alemdar, “Yeri geldi ağladım yeri geldi güldüm. Asla pes etmedim ve gayret edip başardım. Hocamın da bana inanmasıyla istediğim zafere ulaştım” dedi. Yaşıtlarına tavsiyede de bulunan Alemdar, “Çizime gerçekten yeteneği olanlar ve hevesli olanlar bu yöne eğilsinler. Çabalamak gerekiyor. Hiçbir zafere kolay ulaşılmıyor. Ben yeri geldi sosyal aktivitelerimden vazgeçtim. Şimdi ise güzel sanatlar lisesine giren 31 öğrenciden biri olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm yorgunluklarım ise geride kaldı. Önce aileme ve Ecehan hocama bana destek verdikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi