-

26 Ağustos 2021 tarihinde kurulan Zafer Partisi, 2023 Haziran seçimleri için oy pusulalarında yerini aldı. “Gerekli il ve ilçelerde teşkilatlanmaları yaptık. Seçime hazırız” diyen Zafer Partisi Karasu İlçe Başkanı Fatih Demirci, “Atatürk çizgisinde Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle hareket eden bir partiyiz. Başka parti ya da partilerle ittifak sürecimizin oluş olmayacağı Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın görüşmeleri neticesinde netlik kazanacak. Ancak mevcut ittifaklara dahil olma gibi bir durumumuz söz konusu değil” dedi.

Ülkede kontrolsüz göç sorunu olduğuna değinen Zafer Partisi İlçe Başkanı Demirci, “Bunun akabinde iç güvenlik problemleri, radikalleşme süreçleri ve bunların hepsine bağlı olarak ortada büyük bir ekonomik yıkım var. Türkiye’nin göç politikalarından kaynaklı ekonomik zararı bugün milyarlarca doları buldu. Bu paralar, Türkiye Cumhuriyeti sanayisi ve tarımına harcanabilirdi” ifadelerini kullandı.

Köy okullarının kapatılması durumuna da değinen Başkan Fatih Demirci, “Buna bağlı olarak büyükşehirlere göç ve sınıflardaki nüfus artışına neden oluyor. Nitelikli eğitim verilemiyor, öğretmen sayısı yetersiz kalıyor. Köy okullarını geri açacağız. Tarımsal alanların işleyebilmesi için köylerin, kırsal kesimlerin cazibesinin arttırılması gerekiyor. Ülkemizde yetişen mahsulün, ülkemizde daha ucuza tüketilebilmesi lazım” şeklinde konuştu.

Yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik politikalarını da açıklayan Fatih Demirci, “Nitelikli ve legal kanallarla ülkemize gelmiş, iş gücüne katılmış, ülkenin katma değerine değer sağlamış insanlara lafımız yok. Bu, dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde böyle. Misal, Karadeniz Ereğli’de Kore’den gelmiş makine mühendisleri var. Nitelikli göç elbette ki olacak. Bunun dışında düzensiz göçmen sorunuyla ciddi mücadelemiz olacak. İktidara geldiğimiz takdirde bir yıl içerisinde illegal yollarla gelmiş ve ülke ekonomisine katkısı olmayıp üretimde niteliği düşürenleri geri göndereceğiz” sözlerine yer verdi.