Zafer Partisi Sakarya milletvekili adayları Cihan Kolip, Salih Suphi Güney, Muhammet Cüneyt Sarımert, Aykut Akman ve Kerem Çiftçi, Karasu’ya gelerek Karasu Halk Pazarı’nı ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşla bir araya gelen adaylar, partilerinin çözüm politikalarını anlattı. Adaylara, Zafer Partisi Karasu İlçe Başkanı Fatih Demirci ve yönetimi de eşlik etti.

Bir dönemler Türkiye’nin tarım ve hayvancılık bakımından kendi kendine yeten bir ülke olduğuna dikkat çeken Zafer Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Cihan Kolip, “Bugün ise ithalata dönük, hayvancılığı çökmüş bir sistemin içerisindeyiz. AK Parti iktidara geldiği 2002 yılında 60 milyonluk Türkiye’de 21 milyon ton buğday üretimi vardı. Bugün, sığınmacılar ve kaçaklarla birlikte 100 milyonluk Türkiye’de buğday üretimi dışarı bağımlı hale geldi ve 19 milyon tona kadar düştü” dedi.

ÇİFTÇİ NEFES ALACAK

“Zafer Partisi olarak ‘köylü milletin efendisidir’ sözünü, başta Karasulu çiftçiler olmak üzere bütün milletimize hissettirmek istiyoruz” diyen Kolip, “Tüm projelerimiz tarımsal ve hayvancılık kalkınmaya önem veren projeler. Önceliğimiz de ihracatta fındığın 6 dolar olan fiyatının en düşük 8 dolar olmasını sağlayacağız. Çiftçinin maliyet giderlerini ÖTV ve KDV’den arındırarak azaltacağız” diye konuştu.

Zafer Partisi’nin Karasulu Milletvekili Adayı Muhammet Cüneyt Sarımert ise “Türkiye, AK Parti’nin sebep olduğu dörtlü bir kriz yaşıyor. Bir devlet krizi, milli birlik krizi, ekonomik kriz ve sığınmacı krizi içindeyiz. Krize sebep olanlar, krizi çözemez. Bu krizi çözebilecek iktidar da Zafer Partisi’nin içinde olduğu Ata İttifakıdır” ifadelerini kullandı.

Güler Çınasoğlu'nun haberi