-

PAZAR GÜNÜ ESNAF NE KADAR ETKİLENDİ? (izle):

...

Genelge gereği tam kapanma süresi boyunca Pazar günleri zincir marketler hizmet vermezken market, manav ve kasaplar saat 10:00 – 17:00 arası açık bulundu. Süpermarketlerin kapalı olması, yerel esnafa fayda sağladı mı? Yoksa olumsuz etki de mi bulundu? Esnaftan bu konuya dair farklı yorumlar geldi:

Halit Altuntaş (Manav):

Pazar günü durgun geçti. Vatandaş, Cumartesi pazarından alışverişini yaptı. Pazar açılınca marketlerdeki fiyatlar da düştü. Zincir marketlerin kapalı olması fayda sağlamadı ve bir artısı olmadı. Süpermarketler hafta sonu iki gün kapalı kalsa ve yerel esnaf, fırınlar gibi iftara kadar da hizmet verse daha iyi olurdu.

...

Fatma Gümüş (Market):

Pazar günü, Cumartesi günü kadar yoğun olmadı. Yine de biraz da olsa fark etti diyebilirim diğer günlere göre. Zincir marketler her zaman yoğun, rekabet büyük ve yerel esnaf da çok iş yapamıyor. Cumartesi günü de zincir marketler kapalı olsa daha faydalı olurdu.

...

Barış Öz (Kasap):

Süpermarketlerin kapalı olması bizim için kötü. Hafta içi ve Cumartesi günü vatandaş toplu alışverişini yapıyor zaten. Müşteri zaten kasapları tercih ediyor. Ama süper marketlerin kapalı olması artı kattı az da olsa.

...

Kahraman Faydalı (Market):

Bence olumlu yönde etkilemedi. Vatandaş, Pazar günü gelmeden marketlere yığıldı, bize de bir şey kalmadı. Büyük marketleri Cuma gecesinden kapatabilirlerdi. Bu da küçük esnafa büyük fayda sağlardı. Büyük marketlerin bir saati bile bizim bir haftamıza bedel.

...

Ferdi Yazıcı (Kasap):

Süpermarketlerin kapalı olması bizi olumsuz etkiledi. Marketler kapalı olunca, vatandaş dışarıya da çıkmadı. Sadece Pazar değil daha uzun kapatılabilirdi zincir marketler. Esnaf da evlere servis yapabilirdi. Kısıtlama tam anlamıyla yapılmalıydı.

...

Talip Fidan (Manav):

Bizim işimizi yüzde 50 etkiledi ve artış olmasını sağladı diyebilirim. Diğer günlerde zincir marketler saat 17:00’da kapanıyorsa, küçük esnafa saat 20:00’a kadar izin verilse daha fayda sağlardı. Vatandaş zaten aracıyla gelemiyor bize. En azından saat konusunda destek verilseydi küçük esnafa.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.